Elhunyt a korábbi MLSZ-alelnök, Imrő János

 
61 éves korában elhunyt Imrő János, a Magyar Labdarúgó-szövetség korábbi alelnöke. A tatabányai születésű testnevelő, Imrő János 1998–1999-ben volt a Magyar Labdarúgó-szövetség alelnöke, a Kovács Attila vezette elnökség tagjaként. (2020.11.17.)

Imrő János, Grosics Gyula, Buzánszky Jenő

 

Imrő János már az égi pályákon játszik az Aranycsapat KEM-i tagjaival, Grosics Gyulával és Buzánszky Jenővel

 

Imrő János 1959. szeptember 11-én született Tatabányán. Elmondása szerint sokat köszönhet szüleinek, akik segítették abban, hogy diplomás pedagógussá váljon. Először az Esztergomi Tanítóképző Főiskolán államvizsgázott 1980-ban, majd önszorgalmának köszönhetően a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán tanult és lett belőle testnevelő tanár. Azonban itt sem állt meg és sok éjszakai tanulással a Testnevelési Főiskolán elvégezte a sportszervezői szakot, 1988 óta okleveles sportmenedzser.


Sorsa úgy alakult, hogy „örök szerelme” a sport lett. Két fő sportága a labdarúgás és az atlétika volt, amelyeket párhuzamosan egymást kiegészítve rendszeresen űzött. A focit az Oroszlányi Bányász Sportkörben kezdte, ahol hamarosan a kapus poszton kötött ki. Majd játszott az esztergomi MIM Vasas, a Pusztavám, a Vértes-KOMÉP SC és a Felsőgalla csapatában is. A SZIM Vasasban pedig közép- és hosszútávon futásban versenyzett.

 

1980-ban kezdett tanítani testnevelést az oroszlányi Arany János Általános Iskolában és egyúttal a városi egyesület serdülő labdarúgó csapatának az edzőjeként tevékenykedett.


1984-től a Komárom Megyei Tanács Sporthivatalában dolgozott a versenysport módszertani főelőadójaként. 1988-ban az ő főszervezésében alakulhatott meg az önálló társadalmi szervezetként működő megyei labdarúgó szövetség, amelyben volt utánpótlás- bizottsági elnök, alelnök, elnök és jelenleg a szervezet főtitkára.


1989-ben a KOMÉP Vállalat sportigazgatójaként ügyködött, és egyúttal az egyesület elnöki tisztségét is betöltötte. Szervezői munkájának köszönhetően egészen az NB III-ba került az egyesület felnőtt csapata.

A sportág labdarúgó utánpótlás-nevelésért végzett munkájának elismeréseként 1998-ban a Magyar Labdarúgó Szövetség alelnökévé választották. Egyike volt azoknak, akik sokat tettek azért, hogy a foci utánpótlás-nevelés államilag támogatott szakággá váljék.
Menet közben folyamatosan képezte magát ,és az UEFA „A” labdarúgó edzői licencet is megszerezte.

Imrő János munkája a hobbija is. hiszen 2001-ben megalakította a tatabányai székhelyű IMI Szabadidő és Utánpótlás Sport Egyesületet is, melynek eredményeként ma már több mint 150 gyermek focizik a sportszervezet színeiben. Különböző településeken segítik a foci helyi bázisának megerősödését. Büszke volt arra, hogy keze alól válogatott és NB-s szintű labdarúgók kerültek ki. Legutoljára Kovács István Dadról és Szabó Pál Császárról /IMI SZUSE/ labdarúgó kapott profi szerződést a Tatabányai FC-nél.

Imrő János legutóbb Szombathelyen élt, a 2017–2018-as idényben a vas megyei II. osztályú Büki TK még nevezte őt a bajnokságra is, de pályára nem lépett. A büki labdarúgó-szakosztály vezetőjeként, edzőjeként is dolgozott korábban.

 

Isten nyugosztalja!

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió