Jók voltak a tatai evezősök

 
Győr városa adott otthont az evezősök ergométeres Európa Bajnokságának és kizárólag az amatőrök részére kiírt EuroOpen ergométeres versenynek. A nagy nemzetközi megmérettetésen, voltaképpen amatőr kontinensbajnokságon a Tata-tóvárosi Vízisport Egylet evezősei is részt vettek. (2016.01.28.)

A tataiak, a téli felkészülés egyik állomásának tekintették a nemzetközi versenyt, ám váratlanul, igen szép eredményeket értek el. Női csapatban aranyérmet szereztek, míg a vegyes csapatok vetélkedésében a dobogó harmadik fokára állhattak fel.

– Kétségtelen, hogy az eredményességünk elsősorban a szerencsének köszönhető, de csapatunk összetartóan, a maximumot hozta ki magából az adott felkészültség mellett! Tény, hogy igen inspiráló volt a részvétel, és az évad nagyon szép indítása. Köszönet a csapat minden tagjának, hogy kiálltak a TTVE színeiért, és ott lehettünk ezen a hangulatos nemzetközi versenyen. Csapatunk összetartóan, a maximumot hozta ki magából – értékelt szerényen Domonkos Ágnes, az egyesület edzője.

Kedvező a sportág fejlődésében, hogy egyre többen kedvelik meg az evezést a városban. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a győri versenyen csapattagként versenyzett az Új Kajakház Ökoturisztikai Központban szorgalmasan ergométerező Berczelly Attila is, a Tatai Városkapu Közhasznú Zrt. vezérigazgatója, aki ugyan Vácon, az evezés egyik fellegvárában töltötte ifjú éveit, mégsem azt választotta sportágaként. Váltani azonban soha nem késő, amint ezt a sikeres versenyrészvétel is bizonyítja.

A tatai sikercsapat tagjai: Berczelly Attila, Bereczki Áron, Bereczki Levente, Domonkos Ágnes, Fogarasi Zsuzsanna, Laposa Gergő, Marton Nikolett, Zentner Sashegyi Orsolya, Zentner Péter és Zentner Dani.

Péntek Sándor

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió