Tóth Gyula emlék-horgászverseny a Szőnyi Kórház tó

 
Napsütésben, szélcsendben, ideális időjárási körülmények közt várhatták a kapást a Szőnyi Horgászverseny résztvevői, a kórház mögött található Kállay Ödön park taván. (2020.09.15.)

A Szőnyi Dolgozók Horgászegyesület megalakulásának, több mint 50 éve alatt számos versenyen hódolhattak szenvedélyüknek a horgászat szerelmesei. Szeptember 5-én rendezték a hagyományos Tóth Gyula emlékversenyt, az egykori nagy horgászelőd tiszteletére.

-Gyula bácsi emlékére immár tizenegyedik alkalommal hoztuk tető alá ezt a versenyt. Ő volt, aki hosszú éveken át fáradhatatlanul gondozta ezt a tavat, mindenért ő felelt, ami a területen történt. Ezért fontos, és örömteli, hogy minden alkalommal egyre nagyobb számban érkeznek a versenyzők – mondta el Horváth Miklós, a Szőnyi dolgozók Horgászegyesületének alelnöke.

Megtudtuk, hogy a tóban szinte minden halfaj megtalálható, úgy, mint rablóhalak közül a harcsa, a süllő, a csuka, a nemes halak közül pedig a ponty és az amur. Ezek mellett szép számban él itt keszeg és kárász is.

Az alkalmon 28 felnőtt és 3 gyermek vett részt, nekik egyébként a szervezők kifejezetten örültek, hiszen így biztosítva lesz az utánpótlás is.


A Tóth Gyula Emlékverseny megálmodója ifj. Tóth Gyula elmesélte, hogy édesapja nem csupán a tó „gazdája”, de szerelmese is volt, élt-halt a munkájáért és a horgászatért.

A Tóth Gyula vándorkupát idén is az első helyezett - a legnagyobb halat kifogó pecás - vihette haza.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió