Sportolókat, edzőt ismert el a város

 
Tatabánya kiemelkedő sportalakjait ünnepelték a Városháza dísztermében, négy fiatal versenyző és egy tisztes életutat bejárt edző kapta ünnepélyes keretek között kézhez elismerését Földi Imre Sportösztöndíj és a Tatabánya Sportjáért Díj formájában. Az ünnepség kezdetén a nemrégiben elhunyt legendára, Földi Imrére emlékeztek az egybegyűltek, ezután került sor a díjak átadására. (2017.05.09)

Sportolók elismerése Tatabányán

Sportösztöndíjat kapott Gnám Tamara vívó, Pákozdi Éva súlyemelő, Réczi Bianka birkózó és Schmölcz Márk Xavér atléta. Az idei Tatabánya Sportjáért Díjat Gyurkovics István kézilabda edző érdemelte ki. Az eseményen résztvett Földi Imre lánya, Földi Csilla is.

Gnám Tamara a Tatabányai Sport Club vívó szakosztályának kitűnő sportolója. Tamara egész éves magabiztos versenyzésének köszönhetően 2016-ban megnyerte az összetett magyar ranglistát a kadet korosztályában és a junior korcsportjában is, így két korosztályban is kiharcolta az indulást az Európa Bajnokságon és Világbajnokságon, ahol szép helyezéseket szerzett. A felnőtt korosztályban is kiválóan teljesített a felnőtt összetett magyar ranglistán a 8. helyen áll. Szorgalmas tehetséges versenyző. Megfelelő menedzselés mellett, eddig elért eredményei, szorgalma és munkája alapján reális esélye van a kitűzött célok elérésére. Tamara a Bárdos László Gimnázium 11. osztályos tanulója. Edzője: Plásztán Attila

Pákozdi Éva a Tatabányai Sport Club súlyemelő szakosztályának nagyszerű sportolója. 2016. évben jó teljesítményt nyújtott. Szorgalmának és adottságainak köszönhetően a magyar válogatott tagjaként szerepelhetett az Olimpiai Reménységek Versenyén Lengyelországban, ahol csapatban 3. helyezést ért el. Az Ifjúsági Európa Bajnokságon lökésben a 7. helyen végzett. Éva a Kossuth Lajos Közgazdasági Szakközép Iskola 11. osztályos tanulója. Edzője: Pócza Károly

Réczi Bianka a Tatabányai Sport Club birkózó szakosztályának tehetséges sportolója. Szorgalmas, jó adottságokkal rendelkező birkózó, a 2016. évben immár 6. világversenyén volt magyar válogatott, a junior Európa-bajnokságon 5., a junior világbajnokságon pedig 7. helyezést ért el. Utánpótlás korcsoportokban ez idáig 13 magyar bajnoki helyezést szerzett. Bianka a Bánki Donát Szakközépiskola 11. évfolyamos tanulója. Edzője: Katona Géza, Turák Pál

Schmölcz Márk Xavér a Tatabányai Sport Club atlétika szakosztályának kiemelkedő sportolója. 2016-ban Junior Világbajnokságon 6. helyezést ért el, töretlen fejlődést mutat, professzionális hozzáállással, alázattal és céltudattal hajtja végre a kijelölt edzésmunkát. Tudja, hogy mit akar és ezért mindent meg is tesz. Fizikai adottságai, pszichés és emberi tulajdonságai egyoldalúan abba az irányba mutatnak, hogy olimpiai szintű dobó válhat belőle. Xavér a Kossuth Lajos Közgazdasági Szakközép Iskola tanulója. Edzője: Schäffer Tamás.

Gyurkovics István földrajz testnevelés szakos tanár, kézilabda edző. Neve összeforrt a tatabányai női kézilabdaélettel, hiszen 35 éve kötelezte el magát a kézilabdázás mellett. Jelenleg a Dózsa György Sportiskola Általános Iskola testnevelő tanáraként foglalkozik a kézilabdás utánpótlással. Nevéhez fűződik a 18 éve megrendezésre kerülő INTERBALL Nemzetközi Leány Kézilabda Torna. Jelenleg is több volt tanítványa szerepel a korosztályos válogatottakban.
A kiemelkedő kézilabda eredményeken kívül a mozgássérültek sportjában a Humanítás SE alapítójaként és edzőjeként 1984-1993 között több válogatott játékost és paralimpiai játékost nevelt ki, meghatározó szakembere volt a mozgássérültek sportjának.
Elkötelezett zászlóvivője a szabadidősportnak, több mint 30 éve szakképzett vízitúra vezetőként, síoktatóként szeretteti meg a gyermekekkel a szabadban végzett mozgásformát, hívja fel a figyelmüket a természet értékeire, szépségeire.
Következetes és céltudatos testnevelői-edzői életútjával követendő példát mutat Tatabánya valamennyi polgárának.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió