Sikeres évet zárt Varga Dávid

 
Egyesületet és fegyvernemet váltott, támogatókat keres a fiatal íjászvilágbajnok. A 16 éves tatai íjász, Varga Dávid kiemelkedő eredményeket ért el tavaly. Februárban a Történelmi Teremíjász Európa-bajnokságon 2. lett, illetve bajnoki címet szerzett a Pálya Teremíjász Országos Bajnokságon. Utóbbi megmérettetésen márciusban újabb aranyérmet gyűjtött be. Májusban országos csúccsal nyerte a Diákolimpiát, júliusban pedig a Terepíjász Országos Bajnokságon bizonyult a legjobbnak. (2017.01.08)

Varga Dávid

A nyarat az augusztusi Történelmi Világbajnokságon elért 4. helyezéssel zárta. A legrangosabb eredményt Sopronban, a 3D Világbajnokságon érte el, ahol újabb aranyérmet gyűjtött be.

Október elején a 3D Országos Bajnokságon sem talált legyőzőre, novemberben pedig átvehette a Dél-dunántúli Régiós Bajnoki címet tradicionális férfi kadett kategóriában. Decemberben kvalifikálta magát Terem WA Országos Bajnokságra is. Dávidra idén is rangos versenyek várnak: részt vesz a Romániában sorra kerülő Terem Világbajnokságon, az ausztriai 3D Európa-bajnokságon és természetesen az Országos Bajnokságokon is.

A fiatal sportoló tavaly ősszel klubot és fegyvernemet is váltott, októbertől a Múltunk és Jövőnk Egyesületet erősíti, november óta pedig tradicionális íjászat helyett a férfi kadett CU /csigás/ kategóriában röpteti vesszőit. A felkészüléshez nyújtott segítségért köszönetet mond a Múltunk és Jövőnk Egyesületnek, a Szárligeti Íjász Szakosztálynak és a tatabányai Bánki Donát Szakközépiskolának. A fiatal íjász további eredményes versenyzéséhez támogatókat keres.
Forrás: kemma.hu

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió