Mercedes Citarók Fehérváron is

 
– Már szállítja az utasokat az a hat autóbusz, amelyet még tavaly év végén szerzett be a helyi közlekedési társaság összesen nettó 109 millió forint értékben. Ezzel a fejlesztéssel a legidősebb járművek helyére korszerű (Tatabánya mellett), használt autóbuszok kerülnek – mondta el Székesfehérvár polgármestere dr. Cser-Palkovics András és az Alba Volán, valamint a Vértes Volán jogutódjaként működő KNYKK Zrt. vezérigazgatója, Németh Tamás közös sajtótájékoztatóján. (2015.02.10.)

A mostani beszerzéssel folytatódik az a modernizációs program, melynek elsődleges szempontja a környezeti terhelés csökkentése. A székesfehérvári helyi közösségi közlekedésben résztvevő autóbuszok átlagéletkora másfél évvel csökken (14,9-ről 13,4-re). Ezt megelőzően legutóbb 2009-ben hét, majd 2011-ben pedig egy használt autóbuszt vásárolt a vállalat, amelyek azóta is Székesfehérvár helyi közlekedésében teljesítenek szolgálatot.

 

A most forgalomba álló 4 csuklós és 2 szóló kivitelű autóbusz már ezekben a napokban is gondoskodik a kényelmes utazásról.

 

A buszok típusa: Mercedes Citaro O530 és O530G. A járművek automata sebességváltóval és korszerű, EURO 3-mas motorral felszereltek. Székesfehérvár helyi közösségi közlekedése számokban: - résztvevő autóbuszok száma: 50 - összesen teljesített km/hó (átlagos): 254.400 km - járatok száma/hó: 1114 - utazások száma/hó (átlagos): 1.958.000.

 

Január végén került sor az Alcoa cég új keréktermékgyártó üzemének avatására, amely fontos fehérvári beruházás – emelte ki dr. Cser-Palkovics András polgármester. A partnerség jegyében Székesfehérvár Önkormányzata és a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. közös döntést hozott: a helyi közösségi közlekedésben résztvevő autóbuszokat fokozatosan az itt készülő modern alumínium kerékalkatrészekkel szerelik fel.

 

Simon Zoltán, a KNYKK Zrt. igazgatóságának elnöke, az MNV Zrt. igazgatója a fejlesztés kapcsán elmondta: sikerként könyveli el a társaság buszbeszerzését, amely tovább javítja a cég versenyképességét. A most beszerzett autóbuszok az elmúlt hetekben a székesfehérvári helyi autóbuszok piros-kék színét kapták és felkerült rájuk az új közlekedési központ logója is. A KNYKK Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. a Fejér megyei Alba Volán és a Komárom-Esztergom megyei Vértes Volán jogutódjaként működik január elsejétől.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió