KITEKINTŐ

 
Huszonöt évesek az éremgyűjtők. Az Éremgyűjtők Tatai Szervezete fennállásának negyedszázados jubileumi évében a már megszokott programok mellett újdonságokkal örvendezteti meg a numizmatika megyei kedvelőit határon innen és határon túl egyaránt. (2015.01.08.)

Az 1990-ben alakult szervezet megalakulása óta magas szakmai követelményeknek megfelelően végezte a munkáját, egyedülálló, országos kezdeményezésekkel. Többek között a Hóman Bálint Numizmatikai Nyári Egyetem indítása, amelyen a megyénkben dolgozó éremművészek alkotásait ismerheti meg a közönség hosszú évek óta. De hallattak magukról a Vármúzeumban is a Szegedi Érem Verde kiállításán is, amikor a Horthy-korszak numizmatikai különlegességeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők, illetve akkor is, amikor ritkaságszámba menő katolikus kegyérméket láthatott a nagyérdemű a Kapucinus Rendházban.

   – Az idén sem fognak unatkozni szervezetünk tagjai, javában tart az idei programok előkészítése, szervezése. A numizmatika tematikus ismeretterjesztő programja mellett kiemelkedő esemény lesz a szlovákiai Rév- Komáromban a Szent Család- pápák- szentek-templomok elnevezésű kiállítás, valamint júniusban, az Eötvös-gimnázium sportcsarnokában rendezendő HUNFILA 2015 Nemzetközi Bélyegkiállítás, amelyen többek között tatai érmekkel is megismerkedhetnek a látogatók. Szeptemberben lesz gróf Esterházy Miksa emléktáblájának a felavatása – ismertette Vámosi László (képünkön), a tatai éremgyűjtők titkára.

    Azt is megtudtuk, hogy januártól folyamatosan lesznek numizmatikai szakmai ismeretterjesztő előadások. Január 19-én Vámosi László a szocreál éremművészet megyei példáiról, február 16-án Földes Zoltán a replikákról, hamisítványokról, március 16-án pedig Schilling Attila tart előadást az Emericana Foedaratio jelvényeiről. Mindegyik programhoz anyagbemutató is kapcsolódik. A tatai éremgyűjtők a szervezetté történő alakulás 25 éves jubileumát ünnepélyes közgyűlés keretében teszik emlékezetessé, amelyen külön is megemlékeznek majd az alapító tagokról is.    Az éremgyűjtők összejövetelei továbbra is a Magyary Zoltán Művelődési Központban vannak minden hónap első és harmadik hétfőjén 17 órától.

Pécsváradi Andrea

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió