Két aranyat is hazahoztak a tatabányai íjászok

 
Kitűnően szerepeltek a Múltunk és Jövőnk Egyesület íjászai Gyulán, a HDH-IAA Történelmi Íjász Világbajnokságon. (2018.08.26)  

Nehéz versenyen, csaknem hétszáz induló mellett két aranyéremmel és egy ötödik hellyel tértek haza. Tatabányán, a Szent István-napi ünnepségen találkoztunk Oláh Róberttel, aki nem sokkal ezelőtt ért haza a gyulai megmérettetésről. Rajta kívül még hárman indultak a világversenyen, és képviselték hazánkat, Tatabányát, valamint a Múltunk és Jövőnk Egyesületet. A hétszáznál is több induló közül sokan nagyon messziről érkeztek, voltak versenyzők többek között Kínából, Thaiföldről, Szingapúrból is. Huszonnégy ország kiválóságai mérték össze tudásukat, a versenyzők hozzávetőlegesen negyven százaléka volt magyar.

 

– A legfiatalabbak, a mini kategória versenyzői mindössze 6–8 évesek, de voltak veteránok is 50 év felett. Hazaiak minden korosztályban előfordultak – tudtuk meg Oláh Róberttől.
Izsáki Sándor aranyérmet szerzett, így a távcéllövő kategória világbajnoka és a felnőtt vadász kategória negyedik helyezettje lett. Nagy Viktória az ifjúsági női tradicionális kategóriában szerzett aranyérmet. Oláh Róbert a legnépesebb mezőnyben, a modern anyagú történelmi, úgynevezett „király kategóriában” indult, ahol több mint százötvenen mérettették meg magukat. Nehéz versenyen sikerült megszereznie az ötödik helyet – erdélyi, maláj és magyar versenyzők után. Varga Ferenc is részt vett a gyulai versenyen, de a kvalifikációja sajnos nem sikerült.
Oláh Róbert elmondta: alapvetően két nagy kategóriát különböztetnek meg: a történelmi kategóriában természetes anyagú íjakkal versenyeznek. A modern anyagú történelmi kategóriában indulók eszközeiben pedig szigorú szabályok mellett a mai kor anyagait is felhasználhatják.

Oláh Róbert öt éve foglalkozik íjászattal, és két évvel ezelőtt a világbajnokságon bronzérmet szerzett. Tavaly részt vett az Európa-bajnokságon is, amelyet a magyar csapat nyert meg.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió