Jön a hatodik Pikantó Lecsófesztivál

 
Már most nagy az érdeklődés a 6. alkalommal rendezendő Pikantó Lecsófesztivál iránt, amelyet a Pikantó vendéglő tágas udvarán rendeznek meg szeptember 13-án 13 órától. (2014.09.09.)

Ennek a nagyszabású eseménynek jó a híre, jönnek az ország több részéről is bizonyítani, kié a legjobb, a legízletesebb lecsó. Tavaly 32 csapat nevezett a lecsófesztiválra, több gárda már nem is fért volna el egymás mellett.Kiss Anett, aki férjével, Magyar Miklóssal együtt mindenre kiterjedő figyelemmel szervezi ezt a nagyszerű rendezvényt, elmondta, hogy most is 4-6 „szakács” lehet egy nevező csapatban, ám ezt a szabályt, az elmúlt évek tapasztalatai alapján nem veszik szigorúan. Az volt ugyanis eddig, hogy sok barát csatlakozott a gárdákhoz, bár ennek sok értelme nem volt, ez nem meghatározó a kiváló lecsók főzésénél. Általában a „vezérszakács” teljesítménye a döntő.


– Nagy öröm számunkra, hogy ez a fesztivál egyre szebben fejlődik, és egyre több érdeklődőt vonz. Itt sok barátság szövődik, a tavalyi rendezvényen is láthattam, hogy sokan már régi ismerősként üdvözölték egymást. Itt a legkülönbőbb féle lecsók készülnek, és nem akármilyen ízekkel – mondta Michl József, Tata polgármestere, aki eddig valamennyi lecsófesztiválon részt vett, és annak a fővédnöke volt, miként most is.

A lecsófesztivál ezúttal is sok jó programról gondoskodik a vendégeknek. 13 órakor lesz aregisztráció és a főzőhelyek kiosztása, majd a zenés bemelegítő torna következik. 15 órától jön a nagy show, amikor az esemény résztvevői és szurkolói felvonulnak az Öreg-tó egy részén. Ez lármás menetelés lesz, amikor a lábasok a fakanalak kíméletlen püfölése melletttudatják: jön a nagy verseny.

Michl József szokásos megnyitója után 15.30-kor megkezdődik a nagy lecsófőzés. Miközben a csapatok serénykednek, az érdeklődők sok remek programot láthatnak. Lesz többek között rekesztorony építés, asszonytalicska és gumicsizma dobó verseny

17 órakor szólal meg a gong, ekkor fejeződik be a verseny, ám az értékelés közötti időben is jó programokkal szórakoztatják az érdeklődőket. Az eredményhirdetés után, 19 órától retro utcabálon vehetnek részt a versenyzők és az érdeklődők. A Pikantó Lecsófesztiválra még szeptember 8-ig lehet nevezni a pikant@pikant.hu címen. És ami még fontos, a rendezők nem szednek belépődíjat a népszerű eseményre.

Pécsváradi Andrea

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió