Jól teljesítettek favágóink

 
Aki még nem vett részt fakitermelő (favágó) versenyen, az örök élménnyel marad szegényebb. A feldarabolt, vagy éppen fűrészelt fák friss, „zamatos” illata elképesztően jó hatással van az emberekre. (2014.10.05.)

Aki még nem vett részt fakitermelő (favágó) versenyen, az örök élménnyel marad szegényebb. A feldarabolt, vagy éppen fűrészelt fák friss, „zamatos” illata elképesztően jó hatással van az emberekre. (2014.10.05.)

 



Az erdei környezet kristálytiszta levegője is megfizethetetlen. Nem beszélve a fordulatos verseny izgalmas légköréről. Kaposváron hatalmas érdeklődés kísérte a XIII. Stihl Országos Fakitermelő Bajnokság döntőjét, amelyre avanzsálta magát a Tatai medence gárdája, a Vértesi Erdő Zrt. A csapat a bükkzsérci előválogatón elért, előkelő 2. helyezésével kvalifikálta magát az országos fináléra.  Az időjárás kegyes volt, a verseny mellett igen színvonalas programokon vehettek részt az érdeklődők. Egyebek mellett az állat és termékbemutatók arattak nagy sikert.

A döntőben az előválogatók (területi döntők) legjobb 40 csapata küzdött meg egymással. Két versenyszámban mérte össze tudását a 160 favágót számláló mezőny.  Volt itt szerelés (motorfűrész vezetőlemez-fordítás, lánccsere) és kombinált szám is (gallyazás, választékolás, darabolás, hasítás, valamint sarangolás).

A napot egy versenyen kívüli, de igen közönségszórakoztató Timbersport bemutató zárta. Ez a megmérettetés rendkívül népszerű világszerte. A favágás minden fontos válfaját felvonultatja, amelyben a négyfős csapatok tagjai egymást váltva egy-egy számot vállalnak. Ezúttal a világversenyeken remeklő magyar válogatott mutatta be tudását.

– Elmondható, hogy az utóbbi években a csapatok egyre felkészültebbek, gyorsabbak, kevesebb büntetőpontot kapnak, így az eredmények is nagyon szorossá válnak. Gyakran nüánszok döntenek a helyezésekről. Nagyon elégedettek vagyunk csapatunkkal, derekasan küzdöttek a roppant erős mezőnyben – értékelt Boglári Zoltán, Vértesi Erdő Zrt. fahasználati ágazatvezetője.

A Vértesi Erdő Zrt. gárdája most is kitett magáért. „Stihlszerűen”, a 13. országos döntőn, a 13. helyezést érte el, ami kiváló eredmény. A csapat tagjai: Lábodi Géza csapatkapitány, Bogdán Róbert, Lábodi Csaba, és May Balázs. Kísérők: Boglári Zoltán és Kránicz Dávid, birtokpolitikai előadó.

Péntek Sándor
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió