Ismét fellép a Virsky

 
A mai napig emlékezetes és elsöprő sikerű 2012-es tatai bemutatkozás után újabb telt házas előadásra készülhetnek május 6-án 19 órától Tatabányán, a Földi Imre Sportcsarnokban. Ekkor a Virsky, az Ukrán Állami Népi Együttes lép fel a megyeszékhelyen. (2015.03.11.)

Míg a Moiseyev Európában, a Virsky az Egyesült Államokban hódít. Ez mindössze annak köszönhető, hogy a Virsky éves szintén csupán két hónapot tölt el az öreg kontinensen. Az idén 75 éves Virsky a világ bármelyik pontján megtalálja az utat az emberek szívéhez: produkciójuk szenvedélyes és látványos, csodálatos és izgalmas.

 

A kimagasló művészi színvonal, a szakmai tudás, a táncosok profizmusa, a lebilincselően kreatív koreográfia, a lenyűgöző látvány, a színpompás kosztümök, az egész világon elkápráztatják a közönséget. A táncos szólisták akrobatikus tudása, a női- és férfikarok sokoldalú virtualitása, a tudatosan értékmegőrző szellemiség, a bölcs és optimista tartalom együttesen adják a társulat szinte mágikus, a lelket felemelő erejét. A számtalan nemzetközi díjjal büszkélkedő Virsky már több mint 60 országban vendégszerepelt. Fellépett többek között az Egyesült Államokban, Vietnamban, Koreában, Kínában, Kubában, Ausztriában, Nagy-Britanniában, Belgiumban, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, Görögországban, Brazíliában, Argentínában, Venezuelában, Portugáliában, Svájcban, Dániában, Andorrában, Japánban, illetve Kanadában is.

A teljesség igénye nélkül a világsajtóban az együttesről megjelent vélemények: „Kétségek nélkül a világ legjobb együttese.” ( The Washington Post). „Hihetetlen, a gravitációt meghazudtoló művészet. Bravó, tökéletes! ( The New York Times). „Káprázatos, páratlan produkció.” ( Le Figaro).

 

A 84 főből álló világhírű társulat 2015 tavaszán egy lélegzetelállító, a fizika törvényeit meghazudtoló és minden nemében egyedülálló produkcióval érkezik Magyarországra. A mottó: Virsky – A név, amely átírta a tánctörténelmet.      Pécsváradi Andrea

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió