Díjak a víz világnapján

 
Az Észak-dunántúli Vízmű Zrt. tatabányai irányító központjában tartották a víz világnapja alkalmából kiírt pályázat díjkiosztó ünnepségét. A pályázaton igen sok diák vett részt. (2015.03.25.)

Kreitner Krisztina, az ÉDV Zrt. PR vezetője elmondta, hogy a Magyar Hydrológiai Társaság megyei szervezetével közösen ezúttal nem rajzokat kértek Víz és fenntartható fejlődés! című pályázatukban, hanem meséket, képregényeket és verseket.

 

– Az ENSZ felismerte az édesvízkészletek minőségmegőrzésének fontosságát. Több figyelmet, közös cselekvést kívánt mindenkitől, ezért 1994-ben március 22-ét a víz világnapjává kiáltotta ki – emlékeztetett Kreitner Krisztina. – Napjainkban még nagyobb hangsúlyt kap a víz, ugyanakkor környezetünk védelme is. Civilizált világunkban megszokhattuk, hogy a vízcsap megnyitásával azonnal és szinte korlátozás nélkül rendelkezésünkre áll az ivóvíz, de arra már sokkal kevesebben figyelnek, hogy a lefolyóban eltűnő víznek mi a sorsa.

 

– Fontos ünnep ez nekünk – folytatta –, hiszen társaságunk minden egyes tagja nap, mint nap azon dolgozik, hogy a ti otthonotokba szolgáltatott csapvíz a lehető legjobb, legfinomabb legyen. Sokan természetesnek vesszük, hogy ha megengedjük a csapot, abból tiszta víz folyik és nem törődünk vele, csak akkor, ha baj van. Több okból is szerencsésnek mondhatjuk magunkat. Egyrészt azért mert hazánk bővelkedik egészséges és tiszta csapvízben, másrészt azért, mert fogyasztásával tehetünk környezetünkért. Nincs eldobandó palack, amivel szennyeznénk; egészségünkért, hiszen minden ásványi elemet tartalmaz, amelyre szervezetünknek szüksége van; ráadásul még kényelmes is, hiszen nem kell érte elmennünk a boltba, majd hazacipelnünk.

 

Összességében elmondhatjuk, hogy a víz a mi legnagyobb kincsünk! Dr. Páris Zoltán műszaki vezérigazgató-helyettes is azt emelte ki, hogy sokan nem gondolkodnak rajta, milyen nagy érték a víz. Az ÉDV Zrt. feladata, hogy a közösségi vagyonnal jól sáfárkodjon, miközben biztonságos az ivóvízellátás a településeken. Minden erejükkel figyelnek erre, és egy felmérés is tanúsítja, hogy magas színvonalon teszik. Az öt regionális vízmű közül egyértelműen az ÉDV a legjobban teljesítő.

 

Hozzátette, törekszenek arra, hogy minél láthatatlanabb legyen a szolgáltatás, és munkájuk közben ügyelnek a környezeti értékek óvására is. Örvendetes, hogy több száz alkotás érkezett, nehéz dolga volt a zsűrinek. Kovácsné Esztári Judit gazdasági vezérigazgató-helyettes és dr. Páris Zoltán adta át a könyvekből és rajzeszközökből összeállított ajándékcsomagot.

 

Mese kategória, egyéni díjak: Kopunovic Tímea (Kodály Zoltán Általános Iskola AMI Herman Ottó Általános Iskolája, Tatabánya). Csoportos díjak: Nyuszis csoport (Petőfi Sándor Óvoda, Dorog), Tigris csoport (Micimackó Óvoda, Tatabánya), Pillangó csoport (Bóbita Óvoda Napsugár Óvoda telephely, Nyergesújfalu). ÖKO-Szakkör (Kis-forrás Német Nemzetiségi Általános Iskola, Perbál).

 

Képregény kategória: Iskolás díjak, alsó tagozat: Horváth Tamara (3. osztály Bábolnai Általános Iskola), Szőke Katalin (3. osztály Kis-forrás Német Nemzetiségi Általános Iskola, Perbál), Soós Kinga (1. osztály Gárdonyi Géza Általános Iskola, Kerékteleki); felső tagozat: Pásztor Éva és Fekete Viktória (mindketten 5. osztályosok, Sárberki Általános Iskola, Tatabánya).

 

Középiskolás díjak: Nagy Gergely (Hamvas Béla Gimnázium, Oroszlány), Maczkó Abigél (Hamvas Béla Gimnázium, Oroszlány), 3-5. Nagyvári Nóra, Spányik Zsófia és Vincze Réka (mindhárman Zsigmondy Vilmos Gimnázium, Informatikai és Egészségügyi Szakközépiskola, Dorog). Különdíj: Grózly Andrea Regina (Hamvas Béla Gimnázium, Oroszlány).

 

Csoportos díjak: Nagycsoportos Katicák (Dózsakerti Óvoda, Tatabánya), Léhárt Míra – Pogár Aisa (2. osztály, Református Általános Iskola, Dad).

 

Vers kategória: Drexler Petra (Bolyai János Általános Iskola, Tatabánya), Villár András (Zsigmondy Vilmos Gimnázium, Informatikai és Egészségügyi Szakközépiskola, Dorog), 3. Horváth Ádám (Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium és Kollégium, Esztergom). Baumann Brigitta és Baumann Noémi (Csolnok és környéke Körzeti Általános Iskola Dági Tagiskolája) a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. különdíját vehette át.                                                                                                                                                                                 M. K.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió