Tatai sportágválasztó

 
Évadnyitóját rendezi Tatán az öt éve országos Nagy Sportágválasztó. A kétnapos rendezvényt az edzőtáborban tartják május 15-16-án. A részletekről sajtótájékoztatón beszéltek a szervezők. (2015.05.08.)

Tavaly az esős idő ellenére rendkívül nagy sikert aratott a sportág- és hangszerválasztó, így nem is volt kérdés, hogy idén lesz-e a tatai önkormányzat, a Nemzeti Sportközpontok, a Tatai Atlétikai Club és a Nagy Sportágválasztó Szervező Iroda együttműködésének köszönhetően.

Koós-Lukács Tímea a rendezvény kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a pénteki napot a pedagóguskísérettel érkező oktatási intézmények csoportjai számára tartják fenn, a szombat pedig az egyéni látogatóké, családoké.

- Közel 30 sportág jelenik meg interaktívan, a látogatók számára díjmentesen kipróbálhatóan. A kitelepülő mozgásformák között ott lesznek a nagy hagyományokkal bíró sportágak, mint például az atlétika, a labdarúgás, a birkózás, a kézilabda, a kosárlabda, a röplabda, a vívás, a torna, az evezés, a kajak-kenu, a tenisz, a karate, a lovaglás vagy a teke. De a nem mindennap kipróbálható golf, sportlövészet, jóga, kerékpárlabda, művészi teremkerékpár, ugrókötél, thai-boksz, közelharc, jóga, színpadi tánc, artista sportág és a sporthorgászat is megjelenik és szeretne egyre több rajongót és sportággyakorlót toborozni magának.

 

A szombati napon pontgyűjtő-füzet várja a gyerekeket, melyekkel értékes és hasznos ajándékokat is nyerhetnek. Lesz egy kamionban elhelyezett mobil egészségközpont, ahol állapotfelméréseket és egészségügyi szűréseket végeznek a kár gyerekeknek is. Például a testösszetétel-elemzés a hasznos információt ad arról, hogy a fiataloknak életkoruknak megfelelő-e a testfelépítése, kell-e esetleg valahol erősíteni izomzatukat, vagy javítani testtartásukon. Újdonság, hogy a sporthorgászokkal összefogva a Cseke-tavon lehet kipróbálni ezt a sportágat, valamint a kajak-kenut is.

 

A polgármester, Michl József a Tatán zajló sportot érintő beruházásokról beszélt, s azt is elmondta, hogy a napokban döntenek a sportösztöndíjakról. Az ösztöndíj keretében körülbelül havi negyvenezer forint anyagi támogatásban részesítik azon Tatához kötődő sikeres sportolókat, akik olimpiai sportágakban válogatott kerettagok.

 

Tompa Andor, az edzőtábor igazgatója örömmel jelentette be, hogy már közel kétezer előnevezés érkezett az intézményekből a sportágválasztóra. A rendezésbe ismét bekapcsolódott a Tatai Atlétikai Club, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a sportolásra. Lázár Ottó, a klub elnöke abbéli reményét fejezte ki, hogy sokakat sikerül valamelyik sportágnak elcsábítania. A tavaszi évadban Tata mellett Kaposvár, Kecskemét és Budapest lesz a helyszíne a Nagy Sportágválasztónak.

 

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió