Támogatják a diáksportot

 
A városháza dísztermében írt alá támogatási megállapodást Michl József polgármester a tatai önkormányzat, valamint Tompa Andor a Komárom-Esztergom megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület elnöke nevében. (2015.06.26.)

A városháza dísztermében írt alá támogatási megállapodást Michl József polgármester a tatai önkormányzat, valamint Tompa Andor a Komárom-Esztergom megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület elnöke nevében. (2015.06.26.)

 

Ezen az összejövetelen értékelték a nemrégiben, második alkalommal megrendezett Tatai Nagy Sportágválasztót.

Tompa Andor beszédében kiemelte, hogy a mostani sportágválasztó még a tavalyinál is jobban sikerült, és több mint ötezer diák kereste fel a két napon az edzőtábort. Ezeknek a gyerekeknek nagy inspirációt adtak a látottak, remélhetőleg sokan közülük a „sportos életet” választják.

Michl József gratulált a kiváló szervezéshez, hangsúlyozva, hogy jövőre is megtartják a sportágválasztót. Hozzátette, hogy miután Tata városa nemrégiben kiérdemelte a Marketing fővárosa címet, jövőre ezt az eseményt is nevezni kell az újabb versengésbe. A mostani nagy siker ugyanis a körültekintő szervezés és a marketing munka eredménye volt.

Oroszlánrészt vállalt a Tatai AC a rendezésből, amelynek hat szakosztálya vonult ki a rendezvényre. Lázár Ottó elnök örömmel ismertette, hogy sok tatai gyerek kezdett el sportolni a látottak után. A TAC egyik legfiatalabb szakosztálya, a birkózó, például rövid idő után már öt új fiatalt tudhatott soraiban.

Kóós-Lukács Tímea, a Nagy Sportágválasztó kommunikációs igazgatója is dicsérte a rendezvényt. Kiemelte, hogy Tata vendégszeretete, együttműködési készsége példa értékű.

Ezután írták alá azt a szerződést, amelynek értelmében a tatai önkormányzat egymillió forinttal támogatja a diáksport tanácsot. Tompa Andor kereste meg Michl Józsefet, azzal a kéréssel, hogy az idén is szeretnék köszönteni, jutalmazni a megye legjobb diáksportolóit. Tavaly a tatabányai önkormányzat támogatta az eseményt, most erre kérte a tatai önkormányzatot.

A Komárom-Esztergom megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület azokat a megyei sportolókat jutalmazza, akik az országos versenyeken diákolimpiai címeket, illetve dobogós helyezéseket értek el. Tavaly hetvenhat diákolimpiai bajnok, 42 második helyezett és 76 bronzérmes vehette át a díszes érmeket az edzőtáborban. Idén ennél több elismerést adnak majd át, köztük sok tatai fiatalnak is.

                                                                                                                                        Péntek Sándor

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió