„Kapkodd a Lábad” megyei sikerrel

 
A Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) 15. alkalommal rendezte meg az I–II. korcsoport részére a „Kapkodd a lábad” sorverseny országos diákolimpia döntőjét a Tatai Edzőtáborban. (2015.04.16.)

16 megyéből és Budapestről nevezett csapat, így összesen 170 diák vett részt a tanulásban akadályozott diákok nagy megmérettetésén.

A kétnapos rendezvény megnyitóján a verseny fővédnöke, Bencsik János, a Tatai medence országgyűlési képviselője, Michl József, Tata polgármestere (védnök), dr. dr. Kancz Csaba megyei kormánymegbízott és Borsó Tibor, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntötte a résztvevőket. Ezután Szabó László, a FODISZ elnöke nyitotta meg a versenyt.

A selejtezővel kezdődött a viadal, amely öt feladatból álló próbatétel volt. Komárom-Esztergom megye csapata, amelyben több tatai diák is szerepelt, jutott be első helyen a másnapi fináléba, ahol tovább folytatták a remeklést. Végül, nagy csatában lettek aranyérmesek Borsod-Abaúj-Zemplén és Hajdú-Bihar megye előtt.

 

Egyébként mind a 17 csapat kiválóan teljesített, közülük sok gyerek (koránál fogva) még jövőre is részt vehet az országos viadalon. Az ünnepélyes díjátadó előtt a Tatai Ütőegyüttes pergő ritmusú, sportos előadását hallhatták a diákok, akiknek nagyon tetszett ez a kellemes meglepetés.

Az érmek és kupák átadásában Michl Józsefnek és Toponári Gábornak (FODISZ ügyvezető elnöke) olyan kiváló sportolók „segédkeztek”, mint a világbajnok, többszörös Európa-bajnok vívó, Boczkó Gábor és Hadfi Dániel cselgáncs Európa-bajnokunk, világbajnoki bronzérmesünk. Újabb felejthetetlen élményekkel gazdagodhattak a gyerekek, akik ámulattal csodálták a Tatai Edzőtábort és annak gyönyörű környezetét.

 

Feltétlenül ki kell emelni a tatai Új úti iskola tanárait, akik Árva János (fogyatékkal élők megyei szövetségének a titkára is egyben) vezetésével kiválóan megszervezték a végig pörgő versenyt.

                                                                                                                                          Péntek Sándor

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió