Hangulatos sportágválasztó az edzőtáborban

 
A Tatai Nagy Sportágválasztó és Hangszerválasztó első napját nevezhettük volna esőnapjának is, ugyanis mind az előkészületeknél, mind a rendezvény ideje alatt változó intenzitással hullott az égi áldás, de ez nem tántorította el  sem a sportágakat, sem az oktatási intézmények csoportjait. (2014.05.18.)

A Tatai Nagy Sportágválasztó és Hangszerválasztó első napját nevezhettük volna esőnapjának is, ugyanis mind az előkészületeknél, mind a rendezvény ideje alatt változó intenzitással hullott az égi áldás, de ez nem tánrotította el sem a sportágakat, sem az oktatási intézmények csoportjait. (2014.05.18.)

 


A szervezők számos sátorral nyújtottak menedéket az el-eleredő eső elől, így a rossz időjárás ellenére is folyamatosan lehetett kipróbálni a sportágakat, ha nem is az eredetileg tervezett módon, de így is igazán interaktív élet folyt az egyes állomásokon. Ahogy elállt az eső a sportágak nagyobb területeket vettek birtokba és a gyerekek élvezettel próbálgatták a sportágakat. A hangszereket szintén fedett sátorban lehetett kipróbálni a Menner Bernát Zeneiskola kitelepülésének köszönhetően.

Tompa Andor, a Tatai Olimpiai Központ igazgatója volt a házigazdája a rendezvénynek, aki műsorvezetőként a színpadi programokat kommentálta és a látványos bemutatók között sportági riportokat, beszélgetéseket is készített.

Pénteken, a színpadon Michl József polgármester köszöntötte a látogatókat és nyitotta meg a rendezvényt. Az ünnepélyes megnyitón Tompa Andor, a Tatai Edzőtábor igazgatója, Lázár Ottó, a Tatai AC elnöke, Halgas Csaba, a Nagy Sportágválasztó ügyvezetője és Koós-Lukács Tímea a Nagy Sportágválasztó kommunikációs igazgatója is felszólalt és köszönetet mondott a pedagógusoknak és a sportágaknak is, hogy eljöttek a rendezvényre és a zord időjárás ellenére is kitartottak.

Hiába az eső, a Tatai Nagy Sportágválasztó és Hangszerválasztó első napján már tömegestől jöttek az érdeklődők, ekkor még elsősorban az iskolák és az óvodák képviselték a kiemelkedő eseményt. Másnap sem volt kisebb az érdeklődés, a gyerekek ekkor már szüleikkel, a családtagjaikkal együtt vettek részt a nagy választón. A rendezvény kezdetekor beszélgettünk Kőhalmi Zoltánnal, a Kőkúti-iskola igazgatójával, aki el volt ragadtatva a nagy érdeklődéstől.

 – Lenyűgöző a látvány, minden gyerek örömmel megy a különböző standokra, biztos vagyok benne, hogy ebből a sport és zene profitál. Iskolánk és a Fazekas utcai tagintézményünk összesen 761 diákkal képviselteti magát ezen a kiemelkedő rendezvényen – mondta elégedetten Kőhalmi Zoltán.

Hogy miért fontos ez az információ? Ebből az egy iskolai részvételből kiszámíthatjuk, hogy mennyien vehettek részt a nagy kiválasztón. Lehettek vagy ötezren, és az aktivitásra nem lehetett panasz. Többnyire esett az eső, ritka volt a vizes csend, ám ennek ellenére az óvodás és iskolás gyerekek nagyszerűen érezték magukat. Mintegy negyven sportágat próbálhattak ki, a hangszersátorban pedig gombostűt sem lehetett volna leejteni. Itt elsősorban az óvodások és a kisiskolások próbálgatták buzgón a különböző hangszereket. Nagy volt a fluktuáció, jöttek, szórakoztak, aztán mentek a fiatalok, de voltak, akik egész nap vándoroltak a különböző sportos és hangszeres standok között.


Tompa Andor, a házigazda Tatai Edzőtábor igazgatója az esemény végéig vállalta a szpíker szerepét, mégpedig kiválóan. Egyébként ő volt, aki egy tavalyi, fővárosi esemény alkalmával megkérdezte: Tatán nem lehetne tartani sportág- és hangszerválasztót? Az országos szervezet örömmel fogadta az ötletet, így jöhetett létre ez a nagy sikerű rendezvény.

Michl József, Tata polgármestere az első pillanattól kezdve meglátogatta a különböző standokat. Elbeszélgetett a sportvezetőkkel, a hangszeres stábbal, megköszönte munkájukat, amellyel a város további sport- és kulturális életének újabb lendületet adnak.

–   Az időjárás nem kedvez igazán ennek a rendezvények, mégis rengetegen eljöttek, és a fiatalok nagyon aktívak, jól érzik magukat. Fontos ez az esemény, hiszen aki eddig nem tudta, hogy milyen sportágat, milyen hangszert válasszon a jövőben, most választ kapott. Továbbra is szlogenünk: ép testben ép lélek. Ez a nagy kiválasztó erre volt hivatott, és teljes sikerrel – emelte ki a polgármester, aki hozzáfűzte, hogy Tatán két éve Lázár Ottó, a Tatai AC elnöke szervezett már hasonló rendezvényt. Annak is nagy sikere volt.  

Szombaton már sokkal jobb idő várta az érdeklődőket. A látogatottságra nem lehetett panasz, a gyerekek vitték magukkal a szülőket, a család tagjait, ahogy mondták: ezt nem lehet kihagyni. Kiss Réka, a Vaszary-iskola ötödikes diákja a röplabdáért él-hal. Most is megmutatta tehetségét, egyébként a röpis pályán mindig telt ház volt.

Óriási sikere volt a büntetőrúgásoknak. Itt az volt a nyerő, aki a legnagyobb sebességgel lőtte a bőrgolyót a mintegy hét méterre lévő kapuba. Az első győztes Simó Tamás, a tatabányai Kőrösi-iskola diákja volt, akinek 80 kilométeres sebességgel jutott a hálóba lövése. A kőrösisek egyébként remekeltek, Farkas Zoltán és Váradi Gábor is átvehette a szép díjat, az aranyszínű focilabdát

Péntek Sándor

 

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió