Érmeseket köszöntettek

 
A KEM SZÖSZ tagszervezete, a diák-és szabadidősport szövetség második alkalommal tartotta meg díjátadó ünnepségét. Azok a sportolók kaptak meghívót, akik a hivatalos diákolimpiai sportágakban az országos döntőkön 1-3. helyezést szereztek. Díjat kaptak a felkészítő testnevelő tanárok és edzők is. (2015.10.17.)

Külön elismerésben részesül 6 testnevelő tanár, akik 50-50.000 Ft tiszteletdíjat kaptak.

A 2014-2015-s tanévben az országos diákolimpiákon 104 arany-, 81 ezüst- és 54 bronzérmet szereztek megyénk fiataljai.

A Tatai Edzőtábor labdajáték csarnoka zsúfolásig megtelt az ünnepeltekkel és a vendégekkel. A rendezvény megnyitóján Tompa Andor, a Komárom-Esztergom Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület elnöke, Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke, valamint Michl József, Tata polgármestere köszöntötte a megjelent versenyzőket, edzőket, pedagógusokat, valamint szülőket. Michl József beszédében kiemelte, hogy hosszú évek óta azon fáradozik képviselő kollégáival együtt, hogy a városban a művészeti alapképzések mellett a sportban is kiemelkedő helyen legyenek a tataiak. Nem a versenysportra gondolt elsősorban, hanem az egészséges életmódra. Tatán ez jól működik, hab a tortán, hogy eredményességgel is párosul.

Tudni kell, hogy tavaly a tatabányai önkormányzat, az idén pedig a tatai állta a díjak költségét. Ez idén egymillió forintot tett ki.

Tompa Andor a diáksport szövetség elnöke elégedetten nyugtázta, hogy nemcsak a városok, hanem a kisebb települések fiatal sportolói is egyre nagyobb számban és sikerekkel képviseltetik magukat a diákolimpiákon.

A díjató keretében hatan is életműdíjban részesültek edzői-pedagógusi munkásságuk elismeréseként. Ácsi Gizella, a tatabányai Kodály Zoltán Általános Iskola, Borosné Neusinger Gabriella, a tatai Kőkúti Általános Iskola, Sitkuné Fülöp Orsolya, a dorogi Eötvös József Általános Iskola, Andrási Mihály, a komáromi Petőfi Sándor Általános Iskola, Fónyad Levente, a tatai Vaszary János Általános Iskola, valamint Hoffer József, a tatabányai Bárdos László Gimnázium tanára részesült elismerésben.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió