Diákolimpiai bajnokok a Váci iskolás tornászok

 
A tatabányai Váci Mihály Általános Iskola szertornászai a diákolimpia elődöntőjét magabiztosan megnyerve, két csapattal kerültek az ország tizenkét legjobb együttese közé. A döntőt Budapesten rendezték. (2016.04.13.)

A Vácisok bajnokcsapata a márciusi elődöntőn, Szombathelyen

A Váci általános iskola felső tagozatosai sporttörténelmet írtak a viadalon. Húsz év alatt eddig még egyszer sem tudott aranyérmet szerezni a vácisok csapata a diákolimpiai döntők történetében. Most ez is összejött. Németh Attila, a tatabányai tornászok felkészítő-edzője ki is emelte, hogy már többször szereztek második, illetve harmadik helyezést, de az aranyérem csak most jutott nekik osztályrészül.

– Pedig rosszul indult a verseny – mondta. – Túlságosan is szigorúan pontozta a zsűri a gyűrűgyakorlatokat, illetve tehetséges versenyzőnk, Hódos Attila leesett a gyűrűről. Ám ezt követően már nem volt baki, sőt, a sportolók szereplése fokozatosan átcsapott élménytornává. Az ugrás kifejezetten jól ment, a talajon viszont már-már szárnyaltak a gyerekek. Így születhetett meg a hőn áhított bajnoki cím. Jó érzés volt, hogy a szülők és a diákok, az igazgatónővel „karöltve” feldobáltak a levegőbe. Holott az érdem a srácoké, de azért nagyon boldog pillanatok voltak. Minden tanítványomra méltán lehetek büszke. Ezek után feltett szándékunk, hogy a jövőben iskolánk és Tatabánya jó hírnevét még tovább erősítsük országszerte mindenhol, ahol elindulunk.
A diákolimpiai bajnok társaság névsora: Gerencsér Patrik, Hódos Attila, Keserű Kristóf, Safranek Ádám, Turák Zsombor, Vend Balázs. Az egyéni összetettben is gyönyörű sikerek születtek, Gerencsér Patrik ezüstérmes lett, míg Safranek Ádám bronzéremnek örülhetett. Az oktatási intézmény felső tagozatosai ebben a tanévben minden versenyükön aranyérmet szereztek, amelyen rajthoz álltak.

Az alsó tagozatosok egyenletes, szép teljesítménnyel rukkoltak elő. Minden tornaszeren a vártnál jobban teljesítettek, és az előkelő ötödik helyen végeztek. A gárdát az alábbi versenyzők alkották: Anda Martin, Fodor Alexander, Forgács Krisztián, Kullai Attila, Martini Ákos, Prodán Marcell. Az egyéni összetettben Martini Ákos kiemelkedő produkcióval a dobogó harmadik fokára állhatott.
A kemma.hu cikke alapján

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió