Átadták az úszódiplomákat Komáromban

 
Az önkormányzat négy évvel ezelőtt indította el azt a programot, melynek célja, hogy minden komáromi gyermek tanuljon meg úszni. Május 18-án a Brigetio Gyógyfürdőben dr. Molnár Attila polgármestertől, Turi Bálint alpolgármestertől és Kovács Károly ügyvezető igazgatótól azok a kisiskolások vehették át oklevelüket, akik sikeresen teljesítették a programot. (2016.05.21)

Úszásoktatás Komáromban

Az úszásoktatáson először nagycsoportos óvodásként vesznek részt a gyerekek, majd a program első és második osztályban is folytatódik.
- Éves szinten hatszáz gyermeket érint, ők ősszel és tavasszal 10-10 órában sajátítják el az egyes úszásnemeket. Ez a 60 óra elegendő ahhoz, hogy vízbiztonságot szerezzenek, és három úszásnemben tudjanak úszni. Az úszás azért kiváló sport, mert életünk végéig űzhetjük, nem terheli meg az izmokat és az ízületeket - tudtuk meg Turi Bálint alpolgármestertől, aki hozzátette, hogy a tehetséges fiatalok nem kallódnak el, hiszen a legjobbak a helyi úszóklubnál folytathatják.

 


Dr. Molnár Attila kiemelte, a kezdeményezés, majdnem egyedülálló, nagyon kevés olyan település van ma hazánkban, ahol az önkormányzat teljes támogatását élvezi egy ilyen jellegű program. Városunk vezetője hozzátette, fontos számukra a szülők pozitív visszajelzése is.
- Az önkormányzat éves szinten 3 millió forintot költ a programra. A jövőben folytatjuk, sőt tervezzük a hozzá illő infrastruktúra bővítését is. A napokban terjesztjük a városi képviselő-testület elé, hogy egy olyan tanuszoda létesüljön Komáromban, ahol az úszás mellett a vízilabdával is kiemelten foglalkozhatnának majd – tette hozzá a polgármester.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió