Aranyérmes kőkútisok

 
A diákolimpiai atlétikai csapat- és egyéni bajnokság országos döntőjét Székesfehérváron rendezték a IV. korcsoportban. A Kőkúti-iskola diákjai néhány nappal korábban bronzérmet szereztek a III. korcsoportban, most egyel feljebb ismét kitettek a magukért a fiúk. (2015.05.17.)

Aranyéremmel térhettek haza a vizek városába. Ez az eredmény nem akármilyen siker. Tudni kell, hogy hazánk több nagy városában az iskolák egy-egy kiemelkedő atlétikai egyesület utánpótlását képezik. Így többek között Budapesten, Győrben, Szegeden, Székesfehérváron és Tatabányán. Azok a szakosztályok nagy előnyben vannak, mivel „profi” körülmények között készülhetnek, nem véletlen, hogy rendre az élen is végeznek a diákolimpiákon. Tatán néhány éve van atlétikai szakosztálya a TAC-nak, amely viszont utánpótlás szinten egyre ígéretesebben fejlődik.

A Kőkúti gárdája egyébként 2. helyen végzett a megyei döntőben, ám olyan magas pontszámmal, hogy meghívást kapott az országos fináléra. Voltak rossz előjelek, váratlan sérülések is, ám ennek ellenére igen motivált volt a tatai csapat.

A fiúk mind az öt számban (100 méter, távolugrás, kislabda hajítás, súlylökés, 800 méter) nagyon összeszedetten versenyeztek, többször megjavítva a megyei döntőben elért eredményeiket.

A tataiak felkészítő tanárai abban bíztak, hogy az első hat hely valamelyikén végezhet csapatuk. A hosszú versenynap után először az összetett egyéni verseny eredményeit ismertették, amelyen Steczina Milán az előkelő 5. helyen végzett.

A csapatok eredményhirdetésénél nagy meglepetésre a kőkútisokat az utolsónak szólították, ami azt jelentette, hogy megnyerték a versenyt. Túlzás nélkül, ez szenzációs siker volt.

Az aranyérmes csapat tagjai: Magyar Sebastian, Gottwald Bálint, Márkus Mátyás, Farkasdy Levente, Prónik Ádám, Godina Benjamin és Steczina Milán. Felkészítő tanárok, testnevelők: Bán István, Czina László és Sebestyén Balázs.

 

 

 

Helytálltak a vaszarys diákok

Három csapat- és négy egyéni számban jutott be a Vaszary-iskola az atlétikai diákolimpia egyéni pálya- és váltó bajnokság országos döntőjébe. A székesfehérvári, IV. korcsoportos megmérettetésen (2000-2001-ben született versenyzők) a 4x1000 méteres váltófutásban a tatai fiúk ötödikek lettek, a lányok a 4x600 méteres váltófutásban a 6. helyet szerezték meg. A vaszarysok fiú együttese 4x100 méteren a középmezőnyben végzett.

A 4x1000 méteres váltócsapat tagjai: Felső Csaba, Pusztai Bendegúz, Zeőke-Szőke Barnabás, Sarus Balázs. A 4x600 méteres gárda: Csapó Fanni, Neumayer Kitti, Heicz Franciska, Kupcsulák Gréta. 4x100 méteren a Széles Bence, Gondár Bence, Konecsin László, Tillmann Márk összetételű csapat küzdött a sikerért.

Egyéniben Széles Bence 100 méteres síkfutásban, Riegelmann Henrik 600 méteren, Nyeste Bálint és Neumayer Kitti távolugrásban jeleskedett az országos döntőn. Kitti egyéni csúcsát 23 centivel megjavítva, 501centiméterrel lett 18. a negyven induló diák között. A Vaszary-iskola szépen helytálló diákjainak felkészítő-testnevelői: Rozman Edit és Fónyad Levente.

Rozman Edit elmondta, hogy azért is büszkék ezekre a szép eredményekre, mert a Vaszary-iskola nem sporttagozatos intézmény, voltaképpen az „amatőr atléták” vitézkedtek Székesfehérváron.

 

Péntek

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió