A nagy sportágválasztó

 
Tata adott otthont a nagy sportágválasztó idénynyitójának az edzőtáborban. A kétnapos rendezvénnyel a fiatalok figyelmét hívták fel a sportolás nagyszerűségére. Az eseményt már második alkalommal szervezték meg óriási érdeklődés mellett. (2015.05.17.)

 

Az időjárás eleinte nem volt túl kecsegtető, később azonban éppen ideális lett. Az olimpiai edzőtábor pályáit az első napon az oktatási intézményekből érkező fiatalok és tanáraik népesítették be, akik többnyire az általános iskolás korosztályt képviselték. Másnap pedig a tatai és környékbeli családok látogattak ki a rendezvényre.

 

A Nagy Sportágválasztó Szervező Iroda, a tatai önkormányzat, a Tatai Atlétikai Club és az edzőtábor összefogásának eredménye az, hogy minden érdeklődő megismerhette és ki is próbálhatta a több mint harminc sportágat, így nagy eséllyel kaptak kedvet a rendszeres mozgáshoz.

A tatai edzőtábor a magyar sportélet egyik kultikus színhelye – fogalmazott Koós-Lukács Tímea, a sportágválasztó kommunikációs igazgatója. Mint mondta, a tavalyi nagy siker után biztosak voltak benne, hogy idén is elhozzák ide a sportágválasztót. A központ igazgatója, Tompa Andor elmondta, hogy az intézményekből több mint háromezren regisztráltak előzetesen. Lázár Ottó, a TAC elnöke mindenkit arra bíztatott, hogy sportoljon, mert ez a mindennapi életben is pluszt ad a gyerekeknek.

 

A mozgásformák között voltak klasszikus sportágak, mint például az atlétika, a labdarúgás, a birkózás, a kézilabda, a kosárlabda, a röplabda, a vívás, a torna, az evezés, a kajak-kenu, a tenisz, a karate vagy a teke. De a nem mindennap kipróbálható golf, sportlövészet, jóga, kerékpárlabda, művészi teremkerékpár, ugrókötél, közelharc, jóga, színpadi tánc, artista sportág is megjelent és remélhetőleg több rajongót és sportággyakorlót toborzott magának.

 

Újdonság volt a triatlon, a thai-boksz és a lovaglás. A testedzés egyik speciális formája az ugrókötelezés. A HódySE szakosztályvezetője, Fogel Zsolt mindent megtett azért, hogy e sportághoz csábítsa a nézőket.

 

– Nagyon hasznosnak tartom, hogy szinte az összes sportág egy helyen kipróbálható, ez számunkra is kiemelkedő lehetőség, hogy bemutatkozhassunk. Mi azokat a növendékeinket hoztuk el, akik már hosszú évek óta hozzánk járnak, ők pozitív irányba tudják terelni azokat, akik még bizonytalanok. Van két-három olyan tanítványom is, aki a tavalyi sportágválasztón figyelt fel ránk.

 

Hosszú sorok kígyóztak a vívóknál is, itt Plásztán Attila edző és Kun Anna párbajtőröző – aki a közelmúltban junior Európa-bajnok lett – várta az érdeklődőket.

 

Szabadidősportok a sport ünnepén

Több ezren fordultak meg a rendezvény két napján, különösen nagy volt a forgatag pénteken, amikor az iskolások válogathattak kedvükre és próbálgathatták ki a sportágakat.

 

Igen nagy forgalmat bonyolított le a TAC szabadidősport szakosztályának stábja is, hiszen a nordic walkingot több mint ötszázan próbálták ki. Budai István szakoktató, valamint a szörfös Zoltay Tamás megállás nélkül tanította, oktatta az érdeklődőket, sőt egy kis Cseke-körútra is jutott idő. Sokan tekintették meg a kiállított szörföt is.

 

Horváth Zoltán szakosztályvezető, valamint a beosztott önkéntes diákok fáradhatatlanul osztogatták a Turista Magazin egy-egy példányát, összesen 700 darabot az érdeklődőknek.

 

Mert az igaz, hogy ezen a sportági seregszemlén elsősorban a versenysportokat kínálták a szakemberek, edzők, az vitathatatlan, hogy sok esetben a szabadidő sportokból kerülnek ki, nőnek ki a nagy tehetségek, ha ott a jó szemű tanárok, edzők felfedezik őket.

 

Ezért is volt hasznos a szabadidősportosok jelenléte is a nagyszerű rendezvény két napján, mely a sport ünnepe is volt egyben Tatán.

 

 

 

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió