A megye támogatja a sportot

 
Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke, valamint Horváthy Lóránt, a KEM SZÖSZ elnöke és Tompa Andor, a megyei diáksporttanács elnöke írta alá azokat a szerződéseket, amelynek értelmében nyolcszázezer, illetve egymillió forint támogatásban részesül a két sportszervezet.

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke, valamint Horváthy Lóránt, a KEM SZÖSZ elnöke és Tompa Andor, a megyei diáksporttanács elnöke írta alá azokat a szerződéseket, amelynek értelmében nyolcszázezer, illetve egymillió forint támogatásban részesül a két sportszervezet.

 

   A Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés még március 29-i ülésén elfogadta a megye sporttámogatási szerződéseiről szóló határozatát. Ennek értelmében a Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetsége (KEM SZÖSZ) nyolcszázezer, a megyei diáksporttanács egymillió forint vissza nem térítendő támogatásban részesül 2012-ben.

   Popovics György beszédében kiemelte, hogy a megyei önkormányzat feladata a szűkebb pátriánkban tevékenykedő sportszövetségek működésének támogatása, valamint a megyei versenyrendszerek kialakításának, lebonyolításának segítése.

 – Annak ellenére, hogy a megye feladatai január elsejével alapjaiban megváltoztak, a sporttörvény továbbra is kötelező feladatként írja elő a megyei diáksport támogatását és a megyei sportszervezési feladatok ellátását. Az utánpótlás-nevelésnek, a diáksportnak elkötelezett támogatója a megye vezetése, s az eddig jól működő kapcsolatot egy nemzetközi alap létrehozásával kívánjuk tovább szélesíteni, melyről a közgyűlés következő ülésén fog dönteni – hangsúlyozta az elnök, majd hozzáfűzte, hogy a KEM SZÖSZ mellett a megyei kézilabda-szövetség és a labdarúgók megyei szervezetének támogatásáról van szó, amelyek komoly nemzetközi kapcsolatot ápolnak a németországi Rajna-Pfalz tartománnyal. Egyébként mindkét szövetség tagja a KEM SZÖSZ-nek, miként a megyei diáksport tanács is.

   Tompa Andor, aki egyben a Tatai Edzőtábor igazgatója is, elmondta, hogy jól kezelik a diáksportot megyénkben, és erre szükség is van. Olimpia centrikus ország vagyunk, de tudni kell azt, hogy utánpótlás-nevelés nélkül nincs élsport sem.

  Évente 16 millió forint a diáksporttanács költségvetése, s ennek nagy része terembérletekre és utazásokra megy el. Jelenleg is sorra rendezik különböző sportágakban a diákolimpiákat, amelyek lebonyolításában oroszlánrészt vállal az edzőtábor, a megye diáksportjának a központja.

   Horváthy Lóránt, a KEM SZÖSZ elnöke, aki egyben Tata alpolgármestere, a mai bizonytalan világban az egyik fix pontnak nevezte a megyétől kapott támogatást. Kiemelte, hogy jelenleg gazdátlan a középszintű sportirányítás, amely remélhetőleg minél előbb megoldódik. 

 – Sajnos, a pályázati források is csökkennek, amíg két éve még kétmilliót nyertünk el az NCA-tól, addig tavaly csak négyszázezer forintot. Köszönjük a megye támogatását, és azt is, hogy a tervek szerint a jövőben is segíti a Rajna-Pflaz tartománnyal két évtizede létrejött partnerkapcsolatunkat.   

 
Péntek Sándor
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió