Tíz diákolimpiai érmet nyert az Ippon SE

 
A hétvégén Cegléd adott otthont a diák korcsoportos judósok országos diákolimpiai döntőjének, ahol a tatabányai Ippon SE sportolói három arany, három ezüst és négy bronzérmet szereztek. (2014.06.02.)

A hétvégén Cegléd adott otthont a diák korcsoportos judósok országos diákolimpiai döntőjének, ahol a tatabányai Ippon SE sportolói három arany, három ezüst és négy bronzérmet szereztek. (2014.06.02.)

 

A diákolimpia a magyar bajnokság után a legjelentősebb hazai versenynek számít, így igen erős mezőny gyűlt össze Cegléden. A tatabányai Ippon SE tizennyolc sportolót nevezett, akik közül tízen a dobogóra is felállhattak, öten pedig csak hajszállal maradtak le a dobogóról.

A diák C korcsoportban Szóda Dávid nagyszerűen versenyezve jutott a döntőbe, ahol ugyan vereséget szenvedett, ám teljesítménye így is minden dicséretet megérdemel.

Egy korosztállyal feljebb taroltak az Ippon SE sportolói, hiszen három aranyérem mellé egy ezüstöt és két bronzot is gyűjtöttek. Szabó Áronnak nagyon nehéz sorsolása volt, hiszen az aranyéremig vezető úton a 32 kilós súlycsoport legerősebb sportolóival találkozott, ám kiváló teljesítménnyel így is a dobogó legfelső fokára állhatott. A 36 kilósoknál Kovács Attila sem panaszkodhatott könnyű sorsolásra, ám magabiztosan és ponterősen judózva, a döntőben hátrányból fordítva szerezte meg az aranyérmet. Galambos Bernadett elsőszámú esélyesként érkezett Ceglédre, ahol kétséget sem hagyott róla, hogy a 40 kilósok mezőnyében jelenleg ő a legjobb versenyző. A diák B-korcsoportban a három aranyérem mellé még Bakonyi Flóra ezüst-, Kovács Bence és Keller Rebeka bronzérmet gyűjtött, így az Ippon SE nyerte a pontversenyt, és ezzel együtt a Közgép-kupát.

A legidősebbeknél csak lányokat nevezett a tatabányai klub, akik közül Oláh Adrienn második lett, míg Kovács Fanni és Dénes Csenge a dobogó harmadik fokára állhatott.

„Az eredmények önmagukért beszélnek, az gondolom, büszkék lehetünk a tíz éremre. Ráadásul Staudt Zétényt és Pokk Armandot is hibás bírói döntés fosztotta meg a dobogótól, így még jobban szerepelhettünk volna. Az aranyérmek mellett nagyon örültem Bakonyi Flóra és Szóda Dávid eredményének, hiszen nagyon megérdemelték már ezt az érmet. A diák B korcsoportban a Magyar-kupa után a diákolimpián is a pontverseny élén végeztünk, és már nagyon várjuk, hogy októberben, a Tatabányán rendezendő országos bajnokságon hazai tatamin is megmutassák a gyerekek, hogy mire képesek” – értékelt a verseny után Szeles Viktor, az Ippon SE edzője.

Az Ippon SE versenyzői legközelebb a június 21-22 között Budapesten rendezendő Grand Prix-viadalon szerepelnek, köztük az olimpiai és világbajnoki bronzérmes, kétszeres Európa-bajnok Csernoviczki Éva is.

 
Eredmények:

Diák A, B, C korcsoportos országos diákolimpia, Cegléd.

Diák C korcsoport. 27 kg: …5. Gabnai Klaudia. 30 kg: …2. Szóda Dávid, …7. Ábrahám Beni.

Diák B korcsoport. 32 kg: 1. Szabó Áron, 9. Hadaró Zalán. 33 kg: …3. Keller Rebeka. 35 kg: …3. Kovács Bence, 5. Staudt Zétény. 36 kg: …5. Kriszt Laura. 38 kg: 1. Kovács Attila, …5. Pokk Armand. 40 kg: 1. Galambos Bernadett. 44 kg: …2. Bakonyi Flóra. A Diák B-korcsoportban az Ippon SE nyerte a pontversenyt, és ezzel együtt a Közgép-kupát.

Diák A korcsoport. 32 kg: …2. Oláh Adrienn. 41 kg: …3. Dénes Csenge, 4. Váradi Fédra. 45 kg: …3. Kovács Fanni, …7. Sáhó Ramóna.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió