Tervek, hírek, eredmények az Ippon Judonál

 
A riói olimpia szempontjából rendkívül fontos a 2014-es esztendő a tatabányai Ippon Judo SE számára, hiszen nyáron megkezdődik a kvalifikációs időszak, ahol Csernoviczki Éva mellett a klub több fiatal versenyzője is megmutathatja tudását. (2014.03.03.)

A riói olimpia szempontjából rendkívül fontos a 2014-es esztendő a tatabányai Ippon Judo SE számára, hiszen nyáron megkezdődik a kvalifikációs időszak, ahol Csernoviczki Éva mellett a klub több fiatal versenyzője is megmutathatja tudását. (2014.03.03.)

 

A 2014-es feladatokról, tervekről, a szakosztály utánpótlásáról Csernoviczki Csabával, az Ippon SE 7. danos mesteredzőjével beszélgettünk.
  -Még csak 2014-et írunk, de már a két esztendő múlva esedékes riói olimpia van középpontban. Hosszú az út az olimpiáig?

- Cselgáncsban idén júniusban kezdődik a 2016-os Rio de Janeiro-i nyári olimpiai játékokra való kvalifikáció. Örvendetes, hogy idén júniusban Budapest ad otthont a már kvalifikációs periódusban lévő Grand Prix-nek, ahol reményeim szerint egyesületünkből az olimpiai és világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnok Csernoviczki Éván kívül több fiatal is tatamira lép. Az idén két fő versenyünk lesz: az Európa-bajnokságot április végén a franciaországi Montpellier városában rendezik, míg a világbajnokságnak az oroszországi Cseljabinszk ad otthont. A cél természetesen az olimpiai szereplés kivívása, ha ez megvan, akkor bármi lehetséges...

 -Említette, hogy néhány fiatal sportolót is kipróbálna a budapesti Grand Prix-n. Kik azok a versenyzők, akik a közeljövőben nemzetközi szinten is eredményes lehetnek?
 -Az Ippon SE utánpótlása kiváló versenyzőkből áll. Kis Eszter, Ábrahám Titanilla és Hadaró Balázs az ifjúsági, Salánki Evelin, Tóth Patrícia, Fábián Attila és Tóth Krisztián a junior, míg Csernoviczki Éva és Őri Felícián a felnőtt mezőnyben ér el sikereket. Ők valamennyien tagjai a korosztályos válogatott keretnek.
 -A közelmúltban Simicskó István sportért felelős államtitkár bejelentette, hogy új cselgáncsterem építését tervezik Tatabányára. Emellett a város is támogatja a legeredményesebb sportolókat. Úgy tűnik, hogy az Ippon SE versenyzőinek tényleg csak az edzésekre kell koncentrálniuk.
 -Örvendetes a cselgáncs infrastrukturális fejlesztése Tatabányán. A tervek között szerepel egy új judo terem megépítése a megyeközpontban. Tatabánya Megye Jogú Város és a sportvezetés részéről 2013-ban létrehozott Földi Imre Sportösztöndíjat kiváló ötlenek tartom. Mára bebizonyosodott, hogy a gyakorlatban is nagy segítséget nyújt azon fiatal tatabányai sportolóknak, akik az élversenyzői pálya küszöbén állnak. 
 -Azt sokan tudják Csernoviczki Csabáról, hogy sikeres edző, ám az kevésbé ismert, hogy ön a Komárom-Esztergom Megyei Judo Szövetség elnöke. Milyen a sportág megítélése a megyében?
 -Úgy látom, hogy a megye részéről is elismerik, értékelik az eredményeinket. Mint a Komárom-Esztergom Megyei Judo Szövetség elnöke szeretném megköszönni a megyei közgyűlés elnökségének és elnökének, dr. Popovics Györgynek a segítségét, hogy a sportágunk az eredményei alapján 400 ezer forintos anyagi támogatásban részesülhet.
 -Térjünk vissza a tatamira. Hogy szerepelnek az Ippon SE versenyzői 2014-ben, és mi lesz a legközelebbi feladat?
 -Az idei év eddigi legfontosabb versenye az ifjúsági országos bajnokság volt, ahol négy érmet nyertünk, valamint egy ötödik helyezést szereztünk. A még serdülő korú Ábrahám Titanilla a 40 kilósok között, míg Kis Eszter az 52 kilós súlycsoportban lett ezüstérmes, Kis József 50 kilóban, valamint Varga Réka nehézsúlyban pedig a dobogó harmadik fokára állhatott. Fodor Csilla a pontot érő ötödik helyen végzett. A március elég eseménydús lesz számunkra: az ifjúságiak március 7 és 9 között Zágrábba utaznak válogató versenyre, míg a juniorok és a felnőttek Nymburkban edzőtáboroznak a hónap közepén.
 




 
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió