Két arannyal nyitott az Ippon SE

 
Két arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet nyertek a tatabányai Ippon SE judósai (több tatai fiatal is tagja az ország legjobb dzsúdósa egyesületének) a Tatai Edzőtáborban megrendezett felnőtt országos rangsorversenyen. Az eseményt követően bírói és edzői továbbképzést tartottak a szakembereknek.(2014.01.26.)  

Két arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet nyertek a tatabányai Ippon SE judósai (több tatai fiatal is tagja az ország legjobb dzsúdósa egyesületének) a Tatai Edzőtáborban megrendezett felnőtt országos rangsorversenyen. Az eseményt követően bírói és edzői továbbképzést tartottak a szakembereknek.(2014.01.26.)

 

A tatabányai Ippon SE legeredményesebb sportolója, Csernoviczki Éva nem lépett tatamira a vizek városában, mert az olimpiai és vb-bronzérmes, Európa-bajnok a február elején rendezendő párizsi Grand Slam-viadalra készül. Évi távolléte ellenére is szép eredményeket értek el Csernoviczki Csaba vezetőedző tanítványai, hiszen két junior korú sportoló, Salánki Evelin és Tóth Krisztián aranyérmet nyert. Őri Felícián második helyen végzett, míg az ifjúsági korú Varga Réka a dobogó harmadik fokára állhatott.

–   Nagyon jó ötletnek tartom, hogy Tatán rendezte meg a szövetség a rangsorversenyt, hiszen az edzőtábor sokkal alkalmasabb helyszín, mint azok a fővárosi termek, ahol általában felnőtt viadalokat szoktak rendezni – kezdte értékelését Csernoviczki Csaba mesteredző. – Az Ippon SE sportolói a várakozásnak megfelelően szerepeltek, amit elsősorban nem is az eredményekre, sokkal inkább a tatamin mutatott teljesítményre értek. Salánki Evelin magabiztos volt, és Tóth Krisztián is ipponos győzelmekkel szerezte meg az aranyérmet. Krisztián a döntőben például junior Eb-bronzérmes versenyzőt győzött le. Szintén ki kell emelni Őri Feliciánt, aki szép győzelmekkel jutott a fináléig, ahol az Eb-ötödik Zámbori Bencével találkozott. Felicián az első öt percben aktívabb volt és véleményem szerint a mérkőzés végén dobott egy ippont, amit nem adtak meg… A hosszabbításban is volt értékelhető akciója Feliciánnak, majd Zámbori első értékelhető akciójával megnyerte a döntőt. Feliciánra ösztönzőleg hatott a második hely és még szorgalmasabban készül a céljai elérése érdekében. A női nehézsúlyúak között Varga Réka jól dolgozott, így megérdemelten lett harmadik. Róla el kell mondanom, hogy egy éve ismerkedett meg a judo alapjaival, ám szorgalmának köszönhetően gyorsan fejlődik, így nagyobb rutinnal jó versenyző válhat majd belőle” – foglalta össze tanítványai teljesítményét Csernoviczki Csaba, az Ippon SE mesteredzője.

A verseny után bírói és edző szemináriumot tartott a szövetség az edzőtáborban. A kétnapos rendezvényen ismertették a 2014-es esztendőtől érvényes szabályváltoztatásokat, bemutatták a sportágfejlesztés alakulását, valamint a judóban tapasztalható sérülések megelőzésével kapcsolatosan is hallgattak előadásokat a szakemberek.

Nélkülük nem sikerült volna

Csernoviczki Csaba kiemelte, hogy a 2013-as esztendő szép sikerei, valamint az újév eredményes kezdete nem sikerülhetett volna a nyugodt háttér nélkül, melyet a szakosztály szponzorai, támogatói teremtettek meg az egyesület számára. A mesteredző kiemelte, hogy rengeteget köszönhetnek az AGC vezetőjének, Papp Zoltánnak, a Mackó Bár tulajdonosának, Laczó Istvánnak, a Szöllősi Travel részéről Szöllősiné Derecskei Zsuzsannának, a Grill Bár részéről Hernádi Csabának, Tatabánya Megyei Jogú Város vezetésének, Schmidt Csaba polgármesternek, valamint a szülőknek.

 

Eredmények. Férfiak. 60 kg: 1. Tóth Krisztián. 66kg:… 2. Őri Felicián. Nők. 52 kg:… 4. Tóth Patrícia. 70 kg: 1. Salánki Evelin. +78 kg:… 3. Varga Réka. Edző: Csernoviczki Csaba.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió