Cselgáncs: Csernoviczki Éva hetedik lett

 
 A tatabányaiak kiválósága 7. helyen végzett a pekingi olimpián a 48 kilósok súlycsoportjában. Ez szép eredmény, ám lehetett volna jobb is, ha a végül későbbi győztes román Dumitru ellen nincs balszerencséje. (2008.08.09.)
Csernoviczki Éva hetedik lett
 
A tatabányaiak kiválósága 7. helyen végzett a pekingi olimpián a 48 kilósok súlycsoportjában. Ez szép eredmény, ám lehetett volna jobb is, ha a végül későbbi győztes román Dumitru ellen nincs balszerencséje. (2008.08.09.)

 Csernoviczki Éva nyitó meccsén gyakorlatilag az első értékelhető akciójával megnyerte a mérkőzést Sarah Menezes elllen: nagyszerű ippont hajtott végre a küzdelem 67. másodpercében, és ezzel véget is ért a mérkőzés. Csernoviczki következő ellenfele már jóval keményebb diónak ígérkezett, hiszen az ötszörös Európa-bajnok román Alina Dumitru volt az ellenfele a legjobb nyolc közé jutásért.

Csernoviczki Éva hiába küzdött remekül, sőt győzelmi lehetősége is volt, ám ippont sejtető támadását a román lány megkontrázta. Végül Alina Dumitru győzött, így a tatabányai cselgáncsozó a vigaszágra került. Ott a dél-koreai Kim Jung Rannal mérkőzött.
Az összecsaoás tétje az volt, hogy ki maradhat versenyben a bronzéremért. Csernoviczki fél perccel a meccs vége előtt egy kokát érő akcióval megszerezte a vezetést, és ezt meg is tudta tartani, ezzel pedig megnyerte a mérkőzést.
Éva győzelmével már hetediknél rosszabb helyen már nem végezhet, de még két győzelemmel bronzérmes is lehet. Csernoviczki nem kezdett túl jól argentin ellenfele, Paula Pareto ellen, aki többször is ráijesztett az első percben. Később aztán átvette az irányítást a tatabányai lány, de pontot érő akciót az első két percben egyikük sem tudott végrehajtani a másikon. Három perc volt hátra, amikor aztán az argentin váratlanul pontot szerzett: egy válldobással vazaarit ért el... Az egyenlítéstől nem állt messze Csernoviczki, de ez nem sikerült: Pareto kígyóként siklott ki Csernoviczki minden támadásából. A végén az argentin lány még egy jukót is bevitt, és a magyar lány ekkor már nagyon messze került a továbbjutást érő ippontól. Ez pedig azt jelenti, hogy Éva számára befejeződtek a küzdelmek, a 7. helyen zárta a szereplést, vagyis lemaradt a pontszerzésről.

A második fordulóban Csernoviczki Évát legyőző Dumitru 1:20 perc alatt végzett a döntőben, ipponnal verve kubai ellenfelét, Yanet Bernoyt. A harmadik helyen a japán Rjoko Tani végzett, ötödik olimpiáján is érmet szerezve.

Csernoviczki Éva elégedetelen (interjú)

 
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió