Bajon is remekelnek a tatai dzsúdósok

 
  A baji dzsúdósok nemrégiben nagyszerű sikereket értek el Miskolcon az országos diákolimpia döntőjében. A legszebb eredmény Benke Alexandra nevéhez fűződik, aki aranyérmes lett. Ő, és még sok társa a közeli Tatán lakik, mégis Bajon versenyeznek Szerencse László mester irányításával. (2009.08.19.)
A baji dzsúdósok nemrégiben nagyszerű sikereket értek el Miskolcon az országos diákolimpia döntőjében. A legszebb eredmény Benke Alexandra nevéhez fűződik, aki aranyérmes lett. Ő, és még sok társa a közeli Tatán lakik, mégis Bajon versenyeznek Szerencse László mester irányításával. (2009.08.19.)
 
   Voltaképpen a térségen kívül élők közül sokan ma is azt hiszik, hogy Baj Tata egyik városrésze. Van is logika ebben a felvetésben, hiszen a vizek városától három kilométerre fekvő község valamikor Tata közigazgatásához tartozott. Hajdan orosz laktanyájáról volt híres, ma már inkább sportjáról. Az európai élvonalba tartozó teremkerékpárosokról és a cselgáncsozókról.
 
A közelmúltban rendezték meg Miskolcon az országos diákolimpiai bajnokságot, amelyen a baji dzsúdósok nagyserűen szerepeltek. Hab a tortán: Benke Alexandra, arany-, Szoták Patrícia pedig ezüstérmes lett. A baji ifjoncok versenyről-versenyre egyre jobban szerepelnek, sorra hozzák haza érmeiket a különböző viadalokról. Büszke is tanítványaira a tatai Szerencse László, aki 1984 óta, a TF edzőképző szakának elvégzése óta a cselgáncs utánpótlás-neveléssel foglakozik. 1984-1989 nyaráig Tatai HAC-nál, 1993-1998 tavaszáig Bajon, 1998-2004 augusztusig ismét Tatán edzősködött.  Egyre szebb sikereket értek el versenyzői, ezért is volt meglepetés, amikor távoznia kellett.
     – 2004 augusztusában a THAC elnöke levélben közölte, hogy a továbbiakban nem tart igényt a munkámra – elevenítette fel élete talán legkeserűbb emlékeit Szerencse László. –  Indoklás nem volt, pedig szép eredményeink voltak. Tiborcz Lívia például ötszörös országos bajnok lett irányításom alatt. Essősy Ákos került a helyemre, aki két év múlva szintén kilépett a THAC egyesületéből. Ő később alapítványi egyesületet felépítve folytatta munkáját.
 
    Tatán ekkor már sok tehetség bontogatta a szárnyait, olyanok, akik a felnőttek között is eredményesek lehetnek egykoron. Jobb híján szinte mindenki átigazolt Bajra. Többek között  a roppant ügyes Benke Alexandra, Molnár Dávid, Benke Mátyás, Lendvai Evelin, Lendvai Viktor, Kántor Zsófi, Maczkó Martin, Vágusz Márk, akik azóta már országos versenyeken is eredményesen szerepeltek. Szerencse László visszatért Bajra, ahol minden segítséget megkap munkájához a helyi önkormányzattól. A mester már a jövőt tervezi. Az országos bajnokságokon minél eredményesebben szerepelni, a serdülő illetve ifjúsági válogatottba bejuttatni az arra rátermetteket
   – Bár néhányan nemtetszésüket nyilvánítják ki, hogy nem csak baji gyerekek vannak a csapatban, én úgy gondolom, mindegy, hogy ki, hova valósi. A lényeg, hogy hova van igazolva, mert az elért eredmények az egyesület hírnevét öregbítik. Egyébként is Baj és Tata olyan mintha egybenőtt volna – sommázta Szerencse László.
Péntek Sándor
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió