Tovább tart birkózóink menetelése

 
A Tatabányai SC birkózói több korosztályban is szerepeltek a napokban rangos versenyeken. Ahogy már megszoktuk, továbbra is menetek a megyeszékhelyiek. (2014,05.07.)

A Tatabányai SC birkózói több korosztályban is szerepeltek a napokban rangos veresenyeken. Ahogy már megszoktuk, továbbra is menetek a megyeszékhelyiek. (2014,05.07.)

 

Serdülő kötöttfogású ob - Budapest

A Vasas SC. új birkózó-csarnokában került megrendezésre a 2014.évi kötöttfogású serdülő országos bajnokság.

A kvalifikációs versenyek után a magyar bajnokságra jutott 5 tatabányai birkózóból négyen a pontot érő első hat között végeztek és ez a szereplés kielégítőnek volt mondható.

Gyürky Tibor a nagyon erős 58 kg-ban végül is négy győzelemmel a dobogóra állhatott. Lencse Sándor a helyosztó mérkőzésén, ahol szintén a dobogó volt a tét sajnos váci ellenfelével szemben alulmaradt és így ötödik lett.

Szintén ötödik lett Járinka Dániel és Palkó Bence, de nekik ez a helyezés mindenféleképpen dicséretes.

 
Eredmények:
42 kg Járinka Dániel V. hely
54 kg Lencse Sándor V. hely
58 kg Gyürky Tibor III. hely
+100 kg Palkó Bence V. hely
 

Edző: Turák Pál és Katona Géza

 

Diák II. kötöttfogású ob – Csömör (Kertvárosi SE)

A birkózó-sport május elsejét a diák II. országos bajnoksággal ünnepelte, amelyet a Budapesti Kertvárosi SE. egy impozáns sportcsarnokban rendezett Csömörön.

A Tatabányai SC. fiataljai ebben a korosztályban is odatették névjegyüket és Balázs Bálint országos bajnoki címe egy nagyszerű eredmény volt, különösen ha figyelembe vesszük, hogy 34 induló közül vívta ki ezt a szép sikert természetesen minden ellenfelét legyőzve. Bálint ebben az évben saját korosztályában eddig minden versenyt megnyert így a bajnoki cím nem volt váratlan.

A 63 kg-os Kardos Marcell harmadik helye kellemes meglepetés volt, csak úgy mint a +69 kg-ban Kalamán Imre ötödik helyezése. Meg kell említeni Sámuel Máté, Szabó Bence és Szabó Marcell teljesítményét is, akik győzelmeket értek el, de végül nem sikerült a pontot érő első hat helyezett kerülniük.

 
Eredmények

35 kg Balázs Bálint I. hely

63 kg Kardos Marcell III. hely

+69 kg Kalamán Imre V. hely

Edzők: Turák Pál és Ungi Lajos
 

Junior kötöttfogású válogató – Budapest
A Vasas SC. birkózó-termében került sor a junior kötöttfogásúak utolsó válogatójára, amelyen a Tatabányai Sport Club birkózói közül Árvai Márk korengedménnyel indulhatott.

 

Márk a hosszú sérülése után egyre jobban magára talál és nagy meglepetésre két évvel idősebb vetélytársa ellenében a döntőben technikai fölénnyel tudott diadalmaskodni és ezzel megnyerte ezt a fontos viadalt.

Eredmények:

60 kg Árvai Márk I. hely

Edző: Katona Géza
 

Egyetemi kötött- és szabadfogású országos bajnokság – Pécs

 

Pécs volt a házigazdája a 2014.évi egyetemi és főiskolai birkózó országos bajnokságnak, ahol Ungi Lajos a Tatabányai Sport Club utánpótlás-edzője és versenyzője lépett szőnyegre a TSC és az Egri Esterházy Károly Főiskola színeiben.

Meggyőző birkózással és okos versenyzéssel az erősebbik fogásnemében kötöttfogásban megnyerte a bajnokságot, szabadfogásban csak a junior válogatott vetélytársa tudta legyőzni és ott második lett.

Lajos megmutatta, hogy versenyzőként, edzőként és a tanulás oldaláról is egységes harmóniát lehet biztosítani.

 
Eredmények:
Kötöttfogás : 71 kg Ungi Lajos I. hely
Szabadfogás : 70 kg Ungi Lajos II. hely
 
Edző: Katona Géza
 

Felnőtt kötöttfogású ob - Budapest

A felnőtt birkózók 2014.évi kötöttfogású országos bajnokságának házigazdája a Vasas SC volt. Ezen a magyar bajnokságon szőnyegre lépett többek között az idei év Európa-bajnoka Bácsi Péter, 2009. Világbajnoka Kiss Balázs és az örökifjú elnyűhetetlen háromszoros olimpikon, Európa-bajnok Deák Bárdos Mihály is.

Természetesen a TSC birkózói is ott voltak a rajtnál és az ez év elején a Csepel SC-től visszaigazolt Balogh Lászlónak volt a legnagyobb esélye eredmény eléréséhez.

Lackó igazolta is az elvárásokat és a 98 kg-ban 15 fős mezőnyében nagy meglepetésre és örömünkre kiharcolt a döntőbejutást és ott is tisztes helytállással szoros mérkőzésen szenvedett vereséget a Vasas SC. birkózójától Varga Ádámtól.

A 71 kg-ban szőnyegre lépő Kósa Dániel és az egyetemi bajnokság fáradalmait még nem kipihenő Ungi Lajos szerepelt az OB-n, de ők nem tudtak az első hat közé kerülni.

 
Eredmények:

98 kg Balogh László II. hely

Edző: Katona Géza
 
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió