Második hely a birkózó NB II-ben

 
2010.után a Tatabányai Sport Club Birkózó szakosztálya újra indult az NB. II.-es felnőtt csapatbajnokságon, amelyen a második helyen végzett. (2013.12.10.)

2010.után a Tatabányai Sport Club Birkózó szakosztálya újra indult az NB. II.-es felnőtt csapatbajnokságon, amelyen a második helyen végzett. (2013.12.10.)


 

Már a nevezéseknél is nagy meglepetésnek számított, hogy nem várt nagy létszám (összesen 20 csapat) nevezett be erre a bajnokságra. A Tatabányai Sport Club Birkózó szakosztálya is úgy gondolta, hogy a fiatal feltörekvő utánpótlás és az idősebb versenyzők ötvözte csapat mindenki ellen tisztességgel szállhat harcba.

A példátlan összefogás meghozta sikerét, hisz a csapat selejtezőkön és további fordulókon keresztül az igen előkelő 4. helyen végzett.

Mindenki önmagához képest közel a maximumot hozta és jó hangulatú mérkőzéseken, egymást buzdítva igazi csapatbajnoki hangulatokon keresztül vezetett az út a 4. helyig.

Egyénileg a teljesítményeket értékelve a legalsó súlycsoportban, 55 kg-ban Árvai Márk meggyőző fölénnyel minden mérkőzését megnyert, így a csapatnak motivációt adott a folytatáshoz.

A 60 kg-os kölcsönjátékos Németh Béla (Vác) is minden mérkőzését hozta és külön öröm, hogy a kadett korú Kolecz János is győztes mérkőzéssel járult hozzá a csapat sikeréhez.

66 kg-ban Kósa Dániel stabil teljesítményt nyújtva a mérkőzések nagy részét nyerte, ugyan ebben a súlycsoportban versenyzett Hornyák Lajos is, aki szintén az adott mérkőzéseken megfelelő taktikával jól helytállt.

74 kg-ban Ungi Lajos is győzelmekkel járult hozzá a csapat teljesítményéhez és jó benyomást, harcos küzdelmet láthattunk a még kadet koru Czug Bencétől is.

84 kg-ban korábbi kadett válogatottunk Majer Ferenc ismét edzésbe állt és az ő győzelmei is sokat segítettek a csapatnak.

96 kg-ban Vasas Zoltán (FTC) szintén kölcsönjátékosként jó néhány mérkőzésen győzelmeivel jól teljesített, 120 kg-ban Fekete Gábor a tőle megszokott módon fontos győzelmeket szerzett és két mérkőzésen is az ő győzelmeivel sikerült megfordítani a végeredményt.

 

SELEJTEZŐ "C" csoport

Érd - 2013.11.10

 
A csapattalálkozók eredményei:

Dorog - Tatabányai SC 13: 15

Érd - Dorog 12: 16

Tatabányai SC - Érd   15: 13

Dorog - Tatabányai SC 11: 20

Érd - Dorog   15: 11

Tatabányai SC - Érd 12: 16
 
A "C" csoport végeredménye:

I. Tatabányai SC
II. Érd
III. Dorog II.

 
 CSOPORT DÖNTŐ

Vasas - 2013.11.24.

 

Résztvevő csapatok: Tatabánya - Vasas - Kaposvár

 

A csapattalálkozók eredményei:

Tatabányai SC - Kaposvár  19: 5
Vasas SC - Tatabányai SC  19: 9
Kaposvár - Vasas SC  17: 12
Vasas SC - Tatabányai SC  16: 12
 
Végeredmény:

1. Vasas SC  6 pont
2. Tatabányai SC  4 pont
3. Kaposvár  2 pont

 
A csapat tagjai:

Kolecz János, Németh Béla, Árvai Márk, Kósa Dániel, Hornyák Lajos, Fekete Gábor, Vasas Zoltán, Czug Bence, Majer Ferenc, Ungi Lajos,

Edző: Katona Géza, Turák Pál
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió