Csarnokátadó olimpia bajnokokkal

 
 Nagy nap volt a Tatabányai SC életében. Ünnepélyes keretek között adták át a Földi Imre Sportcsarnokhoz tartozó nehézatlétikai munkacsarnokot. Ezen a napon már az új létesítményrész adott otthont a  birkózók kadett magyar bajnokságának. (2009.06.15.)
Nagy nap volt a Tatabányai SC életében. Ünnepélyes keretek között adták át a Földi Imre Sportcsarnokhoz tartozó nehézatlétikai munkacsarnokot. Ezen a napon már az új létesítményrész adott otthont a  birkózók kadett magyar bajnokságának. (2009.06.15.)
 
    Az első emeleti edzőtermet a birkózó szakosztály veheti birtokba, míg a tetőtérben a cselgáncsozók kaptak egy kétszázhúsz négyzetméteres helyiséget a felkészülésre. Ezzel alakult ki a nehézatlétikai munkacsarnok, amely korszerű körülményeket biztosít a Tatabányai Sport Club sportolóinak munkájához.
Katona Géza vezetőedző és Turák Pál, Szabó Róbert edzőknek köszönhetően felnőtt és utánpótláskorú versenyzőik kiváló eredményeket érnek el, ezzel is öregbítve az 1923-ban alapított tatabányai birkózás hírnevét. A közelmúltban Szerencse Mónika felnőtt bajnoki címet szerzett, Csík Annamária második, Csánó Zsófia a harmadik helyen végzett. Számos más versenyzőjük volt dobogós és helyezett magyar bajnokságokon és diákolimpiákon. A tatabányaiak az előző esztendőben a száztíz szakosztály versenyében a kilencedik helyen végeztek az országos pontversenyben.
 
Az eseményen többek között olyan híres sportolók vettek részt, mint Polyák Imre, a Nemzet Sportolója, az olimpiai bajnok Majoros István, Repka Attila, és a sikeres sportolói pályafutás után a Magyar Birkózó Szövetség igazgatói feladatait ellátó Gáspár Tamás.
 
Az átadó ünnepségen a nemzetiszínű szalagot Bencsik János polgármester, országgyűlési képviselő vágta át két birkózó kiválóság segítségével. Ott volt az eseményen Horváthy Lóránt, a Komárom-Esztergom Mgyei Sportszövetségek Szövetsége elnöke.
 
Májné Forisek Erzsébet a TSC ügyvezető elnöke köszöntötte az újonnan elkészült nehézatlétikai munkacsarnok előtt az ünnepségen megjelenteket. Majd megköszönte a város vezetésének a munkáját, hiszen nélkülük nem jött volna létre ez a komplexum. Ezt követően Bencsik János, Tatabánya város polgármestere szólt a meghívott vendégekhez. Az avató esemény a csarnokban folytatódott, ahol Katona Géza, a birkózók vezetőedzője intézett néhány gondolatot az egykori olimpiai bajnokokhoz, és a jövő reménységeihez. Emlékplaketteket is átadtak, Schmidt Csabának, Gíber Mihálynak, Turák Pálnak, Katona Gézának valamint Takács Jánosnak.
 
Majoros István, Athén 55 kg-os olimpiai bajnoka kötöttfogásban:
– Úgy érzem tökéletesen megfelel a célnak ez a létesítmény, nemzetközileg is megállja a helyét. Katona Géza hívott meg, hiszen az ifjúsági válogatottban edzett engem. Örültem a meghívásnak, amit rögtön el is fogadtam. Jó érzés a régiekkel találkozni – mondta Majoros István.
 
A birkózók egyik trénere, Turák Pál is elégedett volt az új helyükkel:
– Boldoggá tesz, hogy elkészült a csarnok, de több pályázatot is benyújtottunk, hogy még felszerelt legyen a terem, kondícionáló gépekkel kiegészülve. Külön női és férfi öltözőkkel is rendelkezünk. A mai megmérettetésen titokban arra számítok, hogy lesz magyar bajnokunk. Három fiút indítunk, tőlük is dobogós helyezéseket várunk – tette hozzá az edző.
                                        (www.kemma.hu)
 
Két megyei bajnoki elsőség
 
Szép sikereket értek el megyénk versenyzői a Tatabányán rendezett kötöttfogású
korosztályos országos bajnokságon.
A hét végi, tatabányai kadett kötöttfogású országos bajnokságon is bizonyították megyeszékhelyünk sportolói, hogy megérdemlik, hogy jó körülmények között készülhessenek.
A korosztály legrangosabb hazai megmérettetését a Földi Imre Sportcsarnokban rendezték. Szűkebb hazánkat a TSC és a BVSC-Dega megyei szakosztályainak sportolói képviselték. Hazai pályán esélyesként lépett szőnyegre a 63 kilogrammos Koller András (TSC). Tegnapi számunkban beszámoltunk már róla, hogy papírforma eredmény született, Andris a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel.
 
A tatabányai kiválóság minden ellenfelét felülmúlta, és ötödik bajnoki címét zsebelte be. Klubtársa, Majer Ferenc hosszú ideje könyöksérüléssel bajlódik, pontot érő ötödik helye így szép teljesítmény. A szintén a TSC színeit képviselő Kósa Dániel is ötödik hellyel lett gazdagabb. Koller András újabb győzelmével biztos tagja a korosztályos Eb-re utazó magyar csapatnak. A hét végén Szabadkán szerepel egy nemzetközi versenyen, azt követően pedig négyhetes edzőtáborban gyakorol a kontinensviadalra.
 
A tatabányai fiúkat Katona Géza készítette fel. Természetesen ott voltak a tatabányai ob-n a BVSC-Dega megyei versenyzői is, és nagyszerű eredményeket értek el: Fehér Dávid (BVSC-Dega Esztergom) győzött, Oláh Sándor (BVSC-Dega Esztergom) és Brilla Gergő (BVSC-Dega Tát) nyakába bronzérmet akasztottak. A részletekről Lévai Zoltán edző számolt be:
 
- Három birkózót indítottunk, mindhárman esélyesek voltak a végső sikerre. Az 58 kilósok között Fehér Dávid négy meccset vívott, mindegyik az ő sikerével végződött. Dávid kiemelkedik a mezőnyből, ezúttal is bebizonyította. Szabadkán lép szőnyegre a hét végén, utána négyhetes válogatott edzőtábor következik. Oláh Sándor és Brilla Gergő apró hibáknak köszönhetően nem állhatott fel a dobogó tetejére. Ők ketten is kerettagok, így együtt készülnek majd Dáviddal. A két elszalasztott bajnoki cím miatt kicsit keserű szájízzel gondolok az ob-ra, hiszen nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy kijöjjön a lépés. Megyünk tovább, hiszen sok próba vár még a fiúkra - összegzett Lévai Zoltán. Kovács Eszter
 
Eredmények: 50 kg: ...5. Partos Bence (Dorog). 54 kg: ...5. Kósa Dániel (TSC). 58 kg: 1. Fehér Dávid (BVSC-Dega Esztergom). 63 kg: 1. Koller András (TSC). 69 kg: ...3. Oláh Sándor (BVSC-Dega Esztergom), ...5. Majer Ferenc (TSC). 76 kg: ...3. Brilla Gergő (BVSC-Dega Tát).
 
 
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió