Birkózó Eb: Koller ezüstérmes

 
  Tatabányai szempontból szenzációs eredménnyel ért véget a 2009. évi kadet birkózó Európa-bajnokság, ahol kötött és szabadfogásban illetve női szakágban mérték össze erejüket Európa legjobb birkózói. Koller András (képünkön) ezüstérmes lett. (2009.07.27.)
Tatabányai szempontból szenzációs eredménnyel ért véget a 2009. évi kadet birkózó Európa-bajnokság, ahol kötött és szabadfogásban illetve női szakágban mérték össze erejüket Európa legjobb birkózói. Koller András (képünkön) ezüstérmes lett. (2009.07.27.)
 
Legeredményesebb magyarként a kötöttfogás 63 kg-os súlycsoportban KOLLER ANDRÁS a Tatabányai Sport Club versenyzője a magyar nemzeti válogatott tagjaként bravúros és minden várakozást felülmúló teljesítménnyel ezüstérmet szerzett.
 
A Szegedhez közeli Zrenjaninban sok magyar szurkoló kísérte el a fiatal birkózó csapatot, ahol egy minden igényt kielégítő vadonatúj sportcsarnokban bonyolították le a 2009.évi kadet kontinensbajnokságot.
A mezőny erejét bizonyítja, hogy 38 ország legjobb kadet korú birkózói vettek részt az eseményen, így különösen nagyra értékelhető Koller Andris fantasztikus szereplése.
 
Katona Géza, a TSC vezetőedzője:  Andris 29 induló közül vívta ki ezt a nagyon jól megérdemelt ezüstérmet.
Négy gigászi győztes csatával jutott a döntőbe, ahol a lehető legminimálisabb különbséggel 1:0, 1:0 arányban szenvedett csupán vereséget.
A 80-as évek végi 90-es évek eleji nagy birkózó-generáció után újra nemzetközi szinten is képviseltetni tudjuk magunkat, hisz Koller Andris 16 év után szerzett újra érmet világversenyen szakosztályunknak.
Büszkék vagyunk teljesítményére és Andrist is feldobta az a tény, hogy nagy számú magyar szurkoló-tábor előtt birkózhatott. Szülei, barátai is ott voltak a drukkolók soraiban, amely minden bizonnyal serkentette a mind jobb teljesítmény elérésére.
Természetesen, mint klubedzője én is megtekintettem az Európa-bajnokságot és jó érzés volt, hogy Andrisnak az edzője lehetek.Válogatott edzője az olimpiai bajnok Repka Attila is nagyra értékelte ezt az érmet, hisz ez volt az egyetlen döntős eredmény a magyar válogatott részéről.

Andris mellett további válogatott keret tagok és tehetségek is találhatóak szakosztályunkban és a szervezett és jól működő utánpótlás-csoportok is reménnyel tölthetnek el bennünket a következő időkben.
Andris számára most egy jól megérdemelt pihenő következik, hisz öt hét napi két edzéses iszonyú edzőtábor van a háta mögött.
Ősszel csapattársaival kiegészülve szintén komoly megmérettetésre készül majd, hiszen a Tatabányai SC. Birkózó szakosztálya főleg kadet-junior illetve utánpótláskorú fiatalokkal (néhány idősebb versenyzővel kiegészülve) a felnőtt NB.I.-es csapatbajnoki küzdelmekre is benevez.
Andrist az eredményéhez illően méltóképpen fogja köszönteni a Tatabányai SC. vezetősége és a szakosztály-vezetése illetve sporttársai is.
 
 
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió