Birkózás: Sikeres tatabányai hétvége

 
Újabb sikeres hétvégén van túl a tatabányai SC birkózó szakosztálya. Katona Géza és Turák Pál tanítványai két versenyen vettek részt (Kaposvár, Csepel), és mindkettőn kiváló eredményeket értek el. Úgyszintén a TSC serdülői, akik az ob döntőjébe jutottak.  (2007. 11. 15.)

Sikeres tatabányai hétvége

Újabb sikeres hétvégén van túl a tatabányai SC birkózó szakosztálya. Katona Géza és Turák Pál tanítványai két versenyen vettek részt (Kaposvár, Csepel), és mindkettőn kiváló eredményeket értek el. Úgyszintén a TSC serdülői, akik az ob döntőjébe jutottak.

   A kaposvári junior kötöttfogású országos bajnokságon Bacsa Mihály igen rangos mezőnyben a második helyet szerezte meg, míg a csepeli serdülő szabadfogású csapatbajnoki döntőben a negyedik helyen végzett a Tatabányai SC.

   – A kaposvári versenyen a 20 évesek korcsoportjában Magyarország élversenyzői vonultak fel, többek között a kétszeres Európa-bajnok Szigetvári Módos Péter – ismertette az esemény rangját Katona Géza vezetőedző. – A 84 kilogrammos súlycsoportban a 18 éves tatabányai reménység, Bacsa Mihály maximálisan teljesített: két győzelem után legyőzte az Európa-bajnoki ötödik helyezett Adameczet, majd a döntőbe jutott, ahol az Európa-bajnoki harmadik helyezett kecskeméti Dajka Richárd ellen vereséget szenvedett. Misi második helyezése óriási siker, hiszen két évvel fiatalabb volt döntőbeli ellenfelénél. Az ország 6 legjobb csapatát felvonultató serdülő szabadfogású csapatbajnoki döntőn fiataljaink nagyon közel álltak a bravúrhoz: a döntőbe jutásért 23-22-es, tehát minimális különbségű vereséget szenvedtek az Abony együttesétől. Ezért a bronzmeccsen már kissé elkeseredve léptek szőnyegre a Csepel ellen és vereséget szenvedtek. Bár nem sikerült megismételnünk a tavalyi bravúros harmadik helyet, de a TSC fiatal serdülő birkózói a tavalyi bronzérem után az idei negyedik helyezéssel továbbra is bizonyították, hogy az élvonalban van a helyük.

A csapatbajnoki negyedik helyezést elért csapat tagjai:

Csordás József, Kósa Dániel, Bacsa Nikolett, Csizmadia Gábor, Miglácz Dániel, Koller András, Járfás Ferenc, Majer Ferenc, Galler Csaba. A versenyzőket Katona Géza és Turák Pál készítette fel.

 
Országos fináléban a fiatalok

 

A második helyen végzett selejtezõcsoportjában, így ismét bejutott az országos nyolcas döntõbe a Tatabányai SC birkózógárdája a serdülõk szabadfogású csapatbajnokságában. Katona Géza és Turák Pál edzõk tanítványai a Sziget SC-t magabiztosan gyõzték le a városi sportcsarnokban rendezett csoportküzdelmek folyamán, majd a Csepel gárdájától csak kis különbségû vereséget szenvedtek, így a második helyen végezve megismételték a tavalyi sikert: 2006. után idén is ott lehetnek a november 10-i országos fináléban.

Eredmények:

Tatabányai SC - Sziget SC  30-16, Tatabányai SC - Csepel BC  16-19,

A TSC birkózói: Csordás József, Kósa Dániel, Bacsa Nikolett, Csizmadia Gábor, Miglácz Dániel, Pannok Ádám, Járfás Ferenc, Koller András, Majer Ferenc, Galler Csaba

Edzõk: Katona Géza, Turák Pál

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió