Birkózás: Árvai aranyérmes

 
 Diák kötöttfogású országos bajnokságot rendeztek a Budapesten, amelyen jól szerepeltek a tatabányaiak. Árvai arany-, Horváth ezüstéremmel térhetett haza. (2009.11.10.)
Diák kötöttfogású országos bajnokságot rendeztek a Budapesten, amelyen jól szerepeltek a tatabányaiak. Árvai arany-, Horváth ezüstéremmel térhetett haza. (2009.11.10.)
 
Az ország összes részéről összesereglett diák korú birkózói vetélkedtek 2009. évi diák magyar bajnoki címekért a VASAS SC. sportcsarnokában.
Az ez évtől érvényes szabályok szerint kvalifikációs versenyeken keresztül lehetett kivívni az indulási jogot , így csak a legjobb birkózók képviseltethették egyesületük színeit.
A Tatabányai SC 4 versenyzővel indulhatott a bajnokságon  Árvai Márk, Horváth Bence, Sztancs Csaba, és Majer Balázs személyében, és a sikeres szereplés a legmerészebb álmokat is felülmúlta.

Árvai Márk titkos esélyesünk beváltotta a hozzá fűzött reményeket és minden ellenfelét legyőzve megszerezte a 32 kg –os súly csoport magyar bajnoki címét !

Márk egész évben kiváló formában birkózott és a tavaszi idényben diák olimpiai elsőséget is szerzett. Ez már a 2. magyar bajnoki aranya hisz a tavaly megszerzett bajnoki címét védte meg az idén.
Nagyon kellemes meglepetésre a 68 kg-ban Horváth Bence nehéz mérkőzéseken a döntőbe verekedte magát , de ott meg kellett elégnie az ezüst éremmel.
Bence egy sérülés után tért vissza ezzel a nagyszerű sikerrel, a bajnoki II. helyezéssel.
Sztancs Csaba korengedménnyel indulhatott a 2 évvel idősebbek kategóriájában és az elért 5. helye az ő számára is nagy siker.
Majer Balázs , a rendkívül erős 42kg-ban a közép mezőnyben végzett.
 
Eredmények
 
32 kg     I.       Árvai Márk
55 kg    V.      Sztancs Csaba
68 kg     II.      Horváth Bence
 
Edzőkk     Turák Pál , Szabó Róbert
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió