Balogh László U23-as birkózó magyar bajnok

 
Az U23-as kötöttfogású birkózó országos bajnokságot Mogyoródon rendezték meg. A tatabányaiak kiválósága, Balogh László aranyérmet szerzett. (2014.09.15.)

Az U23-as kötöttfogású birkózó országos bajnokságot Mogyoródon rendezték meg. A tatabányaiak kiválósága, Balogh László aranyérmet szerzett. (2014.09.15.)

 

Nagyszerű tatabányai sikerek születtek a 2014. évi U -23 országos bajnokságon. Az erős mezőnyben versenyzőink kiválóan teljesítettek , hisz Balogh László a 96 kg-ban mindenellenfelét legyőzve lett magyar bajnok rendkívül taktikus os okos birkózással .  László egyébként a felnőtt o.b.-n már megmutatta oroszlán körmeit, ahol a dobogó 2. helyén végzett.

Dicséret illeti Árvai Márkot is aki a 60 kilogramm súlycsoportjában korengedéllyel indulva a 23 évesek között a nagyszerű 3. helyet érte el , és Bíró Gergő 2. helye is az 50 kg-ban elismerésre méltó.Volt egy nagy visszatérő is Koller András személyében . A korábbi kadet Európa – bajnoki 2. több mint 2 éves kihagyás után állt ismét szőnyegre hihetetlen sérülési hullámot követően.

A rendkívül erős 66 kilóban többek között a kadet válogatottat legyőzve érkezett az elődöntőbe, ahol a döntőbe jutásért óriási küzdelemben 10:9 arányban kapott ki, és így a bronzcsatába léphetett újra szőnyegre. Már fáradtan és a versenyzési rutin hiányában nem sikerült győznie , de így is a pontot érő 5. helyen végzett.

 Csapatversenyben kellemes meglepetésre a Tatabányai Sport Club a 2. helyen végzett az ESMTK mögött és a Ceglédi VSE előtt. 
 
Eredmények :
 

50 kg    2.   Bíró Gergő

60 kg    3. Árvai Márk

66 kg    5. Koller András

96 kg    1. Balogh László 

 
Edző : Katona Géza
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió