Árvai Márk magyar bajnok

 
Három rangos versenyen is szerepeltek a közelmúltban a Tatabányai SC birkózói. Árvai Márk folytatta remeklését, és magyar bajnok lett. (2013.10.30.)

Három rangos versenyen is szerepeltek a közelmúltban a Tatabányai SC birkózói. Árvai Márk folytatta remeklését, és magyar bajnok lett. (2013.10.30.)

 
Serdülő rangsor-verseny, Cegléd
 

A magyar bajnoksági indulás jogának megszerzése volt a ceglédi rangsor-verseny tétje, ahol az ország minden részéről a korcsoport legjobbjai mérhették össze erejüket. A Tatabányai Sport Club Birkózó szakosztályának versenyzői is ott voltak a rajtnál és a végső elszámolásnál is harcban álltak.

 A Tatabányai Sport Club és a Dorogi NC kettős igazolású versenyzője Vátzi Bálint megnyerte a versenyt, érdekesség, hogy a sorsdöntő összecsapáson Gyürky Tibort győzte le, aki már a mérkőzés folyamán 6:0 arányban is vezetett Bálint ellen és csupán egyetlen pont hiányzott a technikai fölényhez.

Ez a birkózás szépsége és az új szabályok adta lehetőség, hogy Bálint fordítani tudott és a mérkőzés végén az ő kezét emelték a magasba. Gyüky Tibi teljesítménye is dicséretes volt.

Sztancs Csaba és Vátzi Roland is jó teljesítményt nyújtott. Több riválisukat legyőzve mindketten a dobogó harmadik fokán végeztek és ugyancsak mindketten csak a későbbi győztestől kaptak ki.

 
Eredmények:
 

54 kg. 1.hely Vátzi Bálint (Dorogi NC.-Tatabányai SC.)

54 kg. 5.hely Gyürky Tibor
76 kg. 3.hely Vátzi Roland
85 kg. 3.hely Sztancs Csaba
 
Edző: Katona Géza, Turák Pál
 

Diák I. kötöttfogású rangsorverseny, Budapest

 

A magyar bajnokság kvalifikációjának kiharcolására az ország minden részéről megjelentek a diák I. korú sportolók az ESMTK impozáns csarnokában.

Természetesen a Tatabányai Sport Club fiataljai is ott voltak a rajtnál és ezen a versenyen mindenki tudásához mérten nagyon jól teljesített, hisz minden tatabányai induló pontot érő első ötben végzett, a versenyen súlycsoportonként átlagban 20 fölött volt az indulók száma.

Érdekesség, hogy az 54 kg-os súlycsoportban Vátzi Bálint és Gyüky Tibor vívta a súlycsoport rangadóját és ezúttal is Vátzi Bálint diadalmaskodott, és megnyerte a versenyt.

Gyürky Tibor teljesítménye is dicséretet érdemel, hisz Bálinton kívül minden ellenfelét legyőzve a harmadik helyen végzett. Ugyancsak harmadik lett jó birkózással Lencse Sándor és a korengedménnyel induló Deák Zoltán is. Az ő teljesítményük is reményeket sejtet a magyar bajnoki megmérettetésre.

Kiss Norbert és a sérülése után lábadozó Marton Márk kellemes meglepetésre a pontot érő ötödik helyen végzett.

 
Eredmények:

50 kg Lencse Sándor 3. hely

54 kg Vátzi Bálint 1. hely (Dorogi NC - TSC)

54 kg Gyürky Tibor 3. hely

54 kg Marton Márk 5. hely

76 kg Deák Zoltán 3. hely

76 kg Kiss Norbert 5. hely

Edző: Turák Pál
 
Kadet kötöttfogású ob, Tokod

A Dorogi NC birkózó szakosztálya szinte vadonatúj tokodi sportcsarnokában került megrendezésre a 2013.évi kadett kötöttfogású országos bajnokság.

A tatabányai mini-küldöttség Árvai Márk és Sztancs Csaba volt.

Márk súlycsoportja esélyeseként nem is hagyott beleszólást az ellenfeleknek a bajnoki cím sorsába és kiváló birkózással minden ellenfelét tussal illetve technikai tussal legyőzve az 54 kg-os súlycsoport országos bajnoka lett. A dicséretes és fantasztikus teljesítményével immár pályafutásának 12. bajnoki aranyérmét zsebelte be.

Sztancs Csaba korengedménnyel indulva győzelemmel kezdett, de aztán az elődöntőben szűk vereséggel kiesett és nem folytathatta tovább a küzdelmet.

Mindkét versenyző Czug Bencével kiegészülve a kadett szabadfogású országos bajnokságra készül, ahol a lányok –Réczi Bianka és Wendler Mónika- is vetélkednek a bajnoki címekért Kaposváron.

54 kg I. hely Árvai Márk 

Edző: Katona Géza

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió