Peches futam Liepajában

 
A tavalyihoz képest új autóval és új gumival vágott neki Lukács Kornél (Csucsu) a a lettországi Liepaja Rally-nak. (2014.02.14.)

A tavalyihoz képest új autóval és új gumival vágott neki Lukács Kornél (Csucsu) a a lettországi Liepaja Rally-nak. (2014.02.14.)

 


Az itthonihoz képest igazi téli időjárás várta Csucsut és Mesterházi Márk navigétor. A tatai fiúk már másodszor jártak a Balti-tenger parti városban.

 – Bár a környéket és a várost ismertük már, a pályák tekintetében alig volt átfedés. Egyetlen gyors volt azonos, a többin pedig ismert pályaszakaszok csak néhány kilométeren voltak – tudtuk meg Csucsutól, aki elmondta, hogy újdonságot jelentett csapatuknak a DMACK szöges gumik használata, amellyekkel Jari Ketomaa tavaly ugyanezen a helyszínen nyert.

Most ugyanennek a gyárnak a gumijait kapta Lukács Kornél Mitsubishije is. A további együttműködésről a verseny után állapodnak meg, a gyár már jelezte, hogy szeretné támogatni a tatai duót.

– Az első versenynapot sajnálatos módon egy görbe lengőkar kísérte végig, már a második gyorsaságitól kezdve. Szombaton csak távoli szervizek voltak, így alkatrész híján ezt csak az este folyamán tudták kísérőink megjavítani. A görbe lengőkar hatással volt az időkre is – kommentálta Mesterházi Márk navigátor röviden a verseny eseményeit.

A második versenynapon – hiába állt a csapat az abszolút kilencedik.helyen – , egy rosszul sikerült gyors balos fordulat után árkon-bokron át állt meg az autó. Innen nem volt már visszaút a küzdelembe, a futómű-sérülések miatt a nézők csak félre tudták tenni az autót, vissza az útra már nem. Csucsu sajnálja a történteket, ezen a versenyen szép eredmény lett volna „csak” célbaérni is.

–- Az időjárás hatványozottan sújtotta szervizcsapatunkat, a fiúk szívvel-lélekkel megtettek mindent értünk. Az biztos, hogy ezentúl egy Mikulás-rally nem lesz probléma számunkra, tanultunk Liepajában – köszönt el Lukács Kornél, aki bizakodik a következő versenyek szebb eredményeiben.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió