Ismét Európa élén Hernádi László

 
Hernádi László, a tataiak kiváló hegyi gyorsasági autóversenyzője nem akármilyen eredménylistával büszkélkedhet. Zsinórban tízszer nyerte meg a Közép-európai Kupát, öt alkalommal pedig az Európa Kupában is az élen végzett. (2014.08.14.)

Hernádi László, a tataiak kiváló hegyi gyorsasági autóversenyzője nem akármilyen eredménylistával büszkélkedhet. Zsinórban tízszer nyerte meg a Közép-európai Kupát, öt alkalommal pedig az Európa Kupában is az élen végzett. (2014.08.14.)




 

Pedig neki nem leányálom a helytállás, mivel tehetős szponzorok hiányában a család kamionos vállalkozásából tartja fenn szereplését, ami nem kis pénzt emészt fel. Voltaképpen manapság csak a tatai önkormányzat, amely segíti a kiváló pilótát.

– Tavaly az Európa Kupától visszalépés gondolatával foglalkoztam anyagi okok miatt, de nem hagytam abba, és családom segítségének köszönhetően befejeztem az évadot. Igaz, sok futamot ki kellett hagynom, így nem végezhettem az élen – mondta Hernádi László, aki a 2014-es évadban újult erővel és energiával vágott neki a FIA Challenge Hill Climb Cup (Európa Kupa) 14 állomásból álló sorozatának.

 Hernádi Mitsubishi Lancere most nagyon megbízható, köszönhető ez az egykori cseh versenyzőnek, aki nagyon érti a dolgát, és mindig tökéletesre varázsolja a gépet a futamok előtt. Hernádi László az eddigi kilenc futamból heten vett részt (anyagi okok miatt), de nagyszerűen teljesít. Eddig valamennyin dobogós helyen végzett, így a napokban elért győzelme után ismét élre állt az összetettben. A németországi Osnabrückben diadalmaskodott, ezzel három pont előnyre tett szert az olasz Pedroni előtt. A 3. helyen álló, szintén olasz Hafnel már harminc pontos hátrányban van a tatai hegyi gyorsasági autós mögött.

– Németországban összejött minden, jól ment az autó, elégedett vagyok. A rendezők gálánsak voltak, nem kértek tőlem nevezési díjat. Mint mindig, most is ott volt velem feleségem és két leánygyermekem. Ők segítenek nekem, ha kell a villáskulcsot is kézbe veszik és szelnek mellettem – folytatta Hernádi László. – Remélem, tovább tart a lendület, és hatodszorra is az Európa Kupa élén végzek.

 
Péntek Sándor
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió