Hernádi László vezet

 
A szlovéniai negyedik helyezés után az olaszországi Ascoli hegyei között rendezett versenyen az élen végzett Hernádi László a gyorsasági hegyi autósok FIA Európa Kupa-sorozatában. A Tatai AC kiválósága ezzel átvette a vezetést a Hill Climb Cup-szériában az olasz Hafner Armintól. (2015.07.08.)

– A szlovéniai futamon mindössze két másodperccel álltam az éllovas olasz versenyző mögött a második helyen, ám a mindent eldöntő felfutásban az utolsó szakaszon Mitsubishim meghibásodott, így kis fordulatszámon értem célba. Végeredményben pedig visszacsúsztam a negyedik helyre – újságolta Hernádi László, aki hozzáfűzte, hogy ezzel a helyezéssel is értékes pontokat gyűjtött.

Hernádi úgy gondolta, hogy a gyertyacserével megoldódtak a problémák, ám a következő, olaszországi futamon ismét jöttek a gondok. Az autó nagy fordulaton megint rángatni kezdett, így a tatai autós az edzéseken a hátsó mezőnyben zárt.

– Azért sikerült megoldani a problémát, így a verseny első etapján a harmadik helyen végeztem, aztán a végső győzelmet is megszereztem – sommázta elégedetten Hernádi. – Sikerült az élen végeznem, így megnyertem a futamot.

A tataiak kiválósága ezzel az összetettben kilenc pontos előnyre tett szert a szezon felénél. Az összetett első helyet nem lesz könnyű megtartani, hiszen a következő futamokat ismét távoli helyeken rendezik, és Hernádi László karcsúsodó anyagi lehetőségei miatt nem biztos, hogy részt tud venni a következő két versenyen. Így megy ez már évek óta, és bizony sok szép sikerről lemaradt a szimpatikus autós, aki már 5 Európa Kupa-győzelemmel és 10 Közép-európai diadallal rendelkezik.

 

Péntek Sándor

Eredmény:

54.Coppa Paolino Teodori/I/ FIA HILL CLIMB CUP
1,HERNÁDI LÁSZLÓ (H) Mitsubishi    5.40.098
2,D'AMICO SALVATORE(I) Renault   5.40.353
3,DONATO ENNICO (I) Ford             5.41.832

6F.FIA HILL CLIMB CUP
1,HERNÁDI LÁSZLÓ (H) Mitsubishi 63p
2,HAFNER ARMIN (I)      Mitsubishi 54p
3,''O PLAY" (I)                Mitsubishi 50p

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió