Hernádi két bronzérme

 
A harmadik helyet szerezte meg Hernádi László a gyorsasági hegyiautósok Európa-bajnoki sorozatának legutóbbi, szlovéniai futamán, Illirska Bistricán. (2015.09.04.)

A Tatai AC versenyzője ezzel bizonyította, hogy helye van a legjobbak között, noha idén anyagi okok miatt kevesebb EB-futamra tudott ellátogatni. Hernádi az FIA Közép-Európa Zónatrófea szériában is remekel: a Mistubishi Lancerrel versenyző autós a boszniai Cazinban szerzett ugyancsak harmadik helyet, amivel az összetettben feljött a második pozícióba. Utóbbi versenyen érdekes körülmények között előzték meg.

„Rendkívül sok versenyen indultam már, és számos módját láttam már annak, hogy ki, kit, hogyan előz meg, de ami Cazinban történt, az mindenen túlment” – kezdte a sztorit Hernádi László, aki kifejtette: a szintén Mitsubishivel versenyző horvát Puskar, hogy hátrányát ledolgozza, mindent egy lapra tett fel: a hatalmas tempóval az etap végére érkezett horvát a cél előtt a padkának ütközött, majd az autója felborult, ám a rendkívül vizes pályán nem állt meg, hanem az utolsó métereken becsúszott a célba. „Soha nem láttam még ilyent, de Puskar a felborult autóval nem sérült meg, sőt, mivel nagyon jól „csúszott”, két másodperccel jobb idővel ért célba, így megelőzött.” Ezzel Hernádi László a harmadik helyen zárt, amivel feljött a Zónatrófea összetett második helyére.

A szlovéniai EB-futamon kevesebb kalandot élhetett át Hernádi, aki idén kevesebb hasonló jellegű versenyen vehetett részt. „Igen erős mezőny volt, hiszen csak az EVO VIII-as Mitsubishikből heten voltunk. Már az első felfutásban sikerült megnyugtató előnyt szereznem a negyedik helyezett előtt, így a végén még tovább növeltem a fórt, és elértem a bravúros harmadik helyet, több gyári csapat versenyzőjét utasítottuk magunk mögé. Igaz, az összetettben ez kevéssé számít, de a szlovéniai sikeren felbuzdulva három hét múlva a horvátországi Buzetben ismét rajthoz állunk az EB-sorozat záró versenyén” – fogalmazott Hernádi.

 

Eredmény: Illirska Bistrica, Eb-futam

1,SCWERGER Cristian /A/ Mitsubishi Lancer EVO VIII 4.54.44
2,MALY Jaromir /CZ/          Mitsubishi Lancer EVO VIII 4.57.86
3,HERNÁDI László /H/        Mitsubishi Lancer EVO VIII 5.16.19

 

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió