Harmadik az utolsó Eb-futamon

 
A korábbi, szlovéniai Eb-bronz után a horvátországi Buzetben is az Európa-bajnoki dobogó harmadik fokára állhatott fel Hernádi László. A tatai gyorsasági autóversenyző jól ismerte az isztriai pályát, ahol korábban – igaz, más sorozatban – futamgyőztesként is szerepelt már. (2015.09.27.)

Most az erős Európa-bajnoki mezőnyben a harmadik helyet szerezet meg a Mitsubishi Lancer-rel – nem akármilyen körülmények között.

„Több, mint kétszáz autó vett részt az utolsó Eb-futamon, amelyen ezért, és a balesetek végett is nagyon elhúzódott a verseny” – ismertette a körülményeket Hernádi László, aki hozzátette: „Vasárnap délelőtt például előfordult, hogy az egyik autó egy szűk utcában a korlátnak csapódott, és a féktárcsája berepült egy ház ablakán. Szerencsére sérülés nem történt, de nagyon sokáig tartott a mentés. Az első futamban sokat sikerült javítani az edzéseken elért kilencedik és hatodik időnkön, így a második felfutásra a harmadik helyről vágtam neki. A záró etapon tovább javítottunk az időeredményen, így magabiztosan zártunk a harmadik helyen. Külön öröm, hogy mind a szlovén, mind a horvát Eb-futamokon bronzérmet sikerült szerezni, noha ez nem számít az összetettben, hiszen a többi tíz futamon anyagi okok miatt nem tudtunk elindulni, mégis presztízsben sokat jelent, de felmérhettük, hol a helyünk az Eb-mezőnyben.”

Hernádi a hétvégén az ausztriai St. Agatha-ban áll rajthoz az Európa Kupában és a Közép-Európa bajnoki Zónatrófeában. „Mindkét sorozatban a második helyen állunk. Az elsőre már nincs esély, viszont hátrébb még csúszhatunk, ha nem figyelünk oda, tehát ennek a versenynek komoly jelentősége van” – ismertette Hernádi László.

 

Eredmény:

34.BUZETSKI DANI 2015 /HR/ EB.
1,Christian Schweiger /A/ Mitsubishi Lancer EVO VIII     5.20.344
2,Jaromir Maly /CZ/ Mitsubischi Lancer EVO VIII            5.23.954
3,Hernádi László /H/ Mitsubischi Lancer EVO VIII           5.36.342

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió