Győzelemmel rajtolt Hernádi

 
Magabiztos futamgyőzelemmel kezdte idei szezonját Hernádi László. A Mitsubishi Lancerrel versenyző tatai autós az FIA Közép-Európa Zónatrófea szlalom sorozatának első állomásán nem talált legyőzőre. (2013.04.04.)

Magabiztos futamgyőzelemmel kezdte idei szezonját Hernádi László. A Mitsubishi Lancerrel versenyző tatai autós az FIA Közép-Európa Zónatrófea szlalom sorozatának első állomásán nem talált legyőzőre. (2013.04.04.)

 

Az ausztriai Teesdorfban rendezett nyitó futamon Hernádi mindhárom etapot megnyerve lett első és zsebelhette be a győzelemért járó huszonöt pontot. A tízszeres hegyi Zóna-bajnok csak azért nem lehet maradéktalanul elégedett, mert tizenöt év után ez az első esztendő, amikor a hegyi sorozatokban nem vesz részt.

„Valóban, anyagi okok miatt idén csak a szlalom versenyeken tudunk elindulni, noha a hegyi Zónatrófea, az FIA Challenge és az Európa-bajnoki sorozatok rendezői is hívnak, vegyünk részt az eseményeken. Erre azonban sajnos idén nincs elegendő keretünk, ezért a spanyolországi Eb-futamot már nem is tervezzük, és a Challenge-sorozatban sem indulunk el, marad a szlalom” – mondta el az ausztriai győzelem után Hernádi László, aki kiemelte: míg a korábbi években a teesdorfi szlalom versenyt egyfajta tesztnek tervezték a komoly, ember és autót próbáló sorozatok előtt, most keményen kellett küzdeni az első helyért. „Ha már más sorozatokban nem veszünk részt, igyekszünk, hogy a szlalom szériában minimum a dobogón, de lehetőleg annak is a legfelső fokán zárjuk az évet” – fogalmazott Hernádi, aki nehezen döntötte el, milyen gumival versenyezzen az igen havas osztrák pályán. „Mivel a hegyi versenyek résztvevői közül sokan mások is tesztelnek ezen a versenyen, most lemérhettük, hol lenne a helyünk, ha el tudnánk indulni a hegyi sorozatok valamelyikében” – közölte a győztes verseny után Hernádi László.

 

FIA CEZ Slalom Teesdorf A
1, HERNÁDI László H Mitsubishi   3.02.51
2, ADAMEK Helmut A Seat           3.04.73
3, FISCHER Martin A Mitsubishi     3.11.62

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió