Duatlon: Balogh Barbara a legjobb

 
 Az oroszlányi Balogh Barbara nyerte meg a Somogy megyei Kaszón a sprinttávú országos bajnokságot. (2009.05.03.)
Az oroszlányi Balogh Barbara nyerte meg a Somogy megyei Kaszón a sprinttávú országos bajnokságot. (2009.05.03.)

Balogh Barbara (ORTRI) lett a Kaszón megrendezett országos duatlon bajnokság női kategória abszolút győztese. Barbara az ifjúságiaknál is aranyérmes lett, az ugyancsak oroszlányi Szalay Szandra eredménye alapján a felnőtteknél végzett az élen. Ez magyarázatra szorul. Mivel Balogh még ifjúsági korú, ebben a kategóriában és mint a legjobb eredményt elérő duatlonista, az abszolút bajnokságban vehetett át aranyérmet.

 

Az első futás nagyszerűen sikerült, végig az élen mentem – mondta a tehetséges oroszlányi fiatal a verseny után. - A bicajnál is tudtam tartani az előnyt, a mezőny kettészakadt és esélyük sem volt utolérni. A második futásnál sokáig Pap Eszterrel (ORTRI ) haladtam, míg fel nem zárkózott Szasza (Szalay Szandra, ORTRI), akivel óriásit küzdöttem a futam végén. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült győznöm! Nem tagadom, hogy eléggé elfáradtam, sokat kivett belőlem a futam végi hajrá és a korai kelés. Társaimmal hajnali 5:30-kor indultunk el Oroszlányból, de ezért mindenképpen megérte korán kelni.
Teljes volt az abszolút megmérettetésben az oroszlányi siker, hiszen Szalay Szandra a 2., míg Papp Eszter a harmadik helyen végzett (az ifjúsági kategóriában ezüstérmes lett.)
 Licskó Csaba mester méltán lehetett elégedett tanítványai teljesítményével. További ORTRI-s eredmények: 6. Halász Annamária (a felnőtt kategóriában 4.), 23. Holló Kitti.
További megyei érdekeltségű eredmények: 26. Nagy Brigitta (Esztergom), 36. Weiger Judit (Tatabánya), 43. Hernádi Holda (Esztergom),
 
 
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió