Autósport: Hernádi verhetetlen Skopjéban

 
 A tatai Hernádi László magabiztosan, pályacsúcsát megközelítve győzött Skopjéban a FIA Challenge és Zónabajnoki futamban. (2009.05.13.)

 

A tatai autós ötödször nyert a macedón fővárosban

A tatai Hernádi László magabiztosan, pályacsúcsát megközelítve győzött Skopjéban a FIA Challenge és Zónabajnoki futamban. (2009.05.13.)
 
Vízválasztó lehetett a Skopjéban rendezett autós gyorsasági verseny Hernádi László számára. A tatai autós korábban négy alkalommal is győzött a macedón fővárosban rendezett viadalon, ám míg az elmúlt években BMW-vel versenyzett, idén Mitsubishi EVO8-cal száguld a nyolcszoros Zónabajnok. Az ausztriai Rechbergben már villantott valamit az új Hernádi-járgány, amely a Skopje melletti Vodno hegyén sem hagyta cserben a versenyzőt. Hernádi László magabiztosan nyerte meg a futamot, melyen korábbi pályacsúcsát is megközelítette.
„Tavaly a BMW-vel két perc három másodperces futamokat produkáltam itt, a Skopje melletti Vodnoban, míg most az első felfutásban teljesített hasonló időt két másodperccel faragni tudtam a másodikban” – emlékezett sikerére Hernádi. „Voltam már két percen belül is, de hozzá kell tenni, hogy az évek alatt lényegesen rosszabb lett az út minősége. Külön öröm, hogy ötödször is győzni tudtam ezen a versenyen, és a Mitsu „bebizonyította”, hogy számíthatok rá. Lesz olyan jó járgány, mint korábban a BMW volt. A sikerrel az FIA Zónatrófea küzdelemben átvettem a vezetést, míg az FIA Challenge-ben is elindultam az újabb címvédés felé. A jövő hétvégén a szlovéniai Sevnicán versenyzem, ott korábban kétszer győztem. Remélhetőleg újabb jele lesz annak, hogy egyre jobban megszokom az új autót.”
Eredmény:
FIA Challenge és Zónabajnoki futam, Vodno-Skopje, Macedónia
3500 méter hosszú pálya, 2 felfutás
1.       Hernádi László (magyar) Mitsubishi EVO8                  4:03,92
2.       Masanovic, Vladan (montenegrói) Honda                    4:08,31
3.        Sertic, Goran (horvát) Renault                                       4:22,39
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió