Autósport: Hernádi újabb bajnoki címe

 
 Az FIA Challenge és a Közép-Európa Zónatrófea hegyi versenysorozatának idei, újbóli megnyerése után Hernádi László a Nemzetközi Autósport Szövetség körpályás szériában is diadalmaskodott. (2008.10.29.)
Az FIA Challenge és a Közép-Európa Zónatrófea hegyi versenysorozatának idei, újbóli megnyerése után Hernádi László a Nemzetközi Autósport Szövetség körpályás szériában is diadalmaskodott. (2008.10.29.)
A tatai gyorsasági autós száz pontot gyűjtött az FIA Közép-Európa Zónaverseny Circuit-sorozatában, így egy év kihagyást követően ismét az első helyen zárt. Ehhez az kellett, hogy Hernádi megnyerje a hét végi, Skopjében rendezett futamot, amelyen az időmérő után az ötödik rajtkockából indult. Hernádi idén a körpályás sorozat tíz versenyén győzött, így száz pontot gyűjtött.

 – Az időmérőn óvatosan kellett versenyeznem, hiszen szoros volt az összetett véghajrája, így nem engedhettem meg egy kiesést a furcsa, városi pályán – értékelt a skopjei verseny után Hernádi László. – Az utcai pályán lezajlott futamon rögtön az első kanyarban javítottam egy helyet, majd az előttem haladó versenyző bukása miatt újraindították a versenyt. Ekkor már a harmadik helyről startolva jól sikerült elkapnom a fonalat, így hamar átvettem a vezetést, amit a végéig meg tudtam tartani. Számomra hatalmas öröm, hogy győzelemmel búcsúztathattam el a jó öreg BMW-t. Ráadásul az FIA Challenge-sorozat és a hegyi zóna összetett után a körpályás bajnokságban is a dobogó legfelső fokára állhatok a novemberi, skopjei évzáró gálán.

Eredmény:
FIA CEZ Circuit, Skopje, Macedónia
1,8 km hosszú pálya, 25 kör, 16 induló
1.       Hernádi László (magyar)                                 BMW M3                              
2.       Bogdanovics, Ljubomir (montenegrói)         Peugeot
3.       Grgurevics, Vasko (montenegrói)                  Peugeot
 
Összetett verseny:
1.       Hernádi László (magyar) 100 pont
2.       Nyitrai Béla (magyar)                         73 pont
3.       Zuber, Ivan (montenegrói)                35 pont
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió