Autósport: Hernádi László nyolcadik sikere

 
 Zsinórban nyolcadik alkalommal nyerte meg Hernádi László a hegyi gyorsasági autósok 12 futamából álló Közép-Európa Zónatrófea összetett versenyét. Ilyen nagyszerű teljesítmény még nem volt a hegyi gyorsasági autózás történetében. (2008.09.23.)
Zsinórban nyolcadik alkalommal nyerte meg Hernádi László a hegyi gyorsasági autósok 12 futamából álló Közép-Európa Zónatrófea összetett versenyét. Ilyen nagyszerű teljesítmény még nem volt a hegyi gyorsasági autózás történetében. (2008.09.23.)

 A tatai autós az ausztriai St. Agathában a 12. fordulót is sikerrel vette. Hernádinak már csak arra kellett vigyáznia, nehogy nagyot bakizzon, vagyis biztonsági „kűrre” kellett törekednie. Számára viszont szokatlan a langyosság, ezért önuralomra is szüksége volt, nehogy elvigye a hév, a győzni akarás légköre. Hernádi Laci vigyázott, csak annyit adott ki magából, amire szüksége volt. A hetedik helyen végzett, és ez elég volt számára ahhoz, hogy az összetettben ismét az első helyen zárjon a 2008-as évadban. Immáron zsinórban nyolcadszor. Ezzel tovább javította rekordját, és nem valószínű, hogy megdöntik valaha ezt a remek csúcsot.

 Hernádi László az ünnepélyes eredményhirdetésen. Kislánya, Ildikó szokás szerint most is apa ölében ünnepelt

– Az idei szezonban a korábban megszokottak mellett újabb versenysorozatba neveztünk, így ebben 2008-ban már öt bajnokságban versenyeztem és még négyben versenyezek is  a pontokért. Azért is értékes számomra ez a bajnoki cím, mert a sok esemény miatt csak a futamok felén tudtam elindulni – értékelt Hernádi László. – Remekül indult a szezon, hiszen több versenyen sikerült a dobogóra állni: a makedóniai Vodnoban győztem, míg a bosnyák Szarajevóban a második helyet szereztem meg. Az év második felére némileg gyengült a BMW motorja, ezért több versenyen kisebb javításokkal, óvatosabb versenyzéssel sikerült célba érni. Az utolsó hetekben a biztonsági autózásra kellett törekednem, de így is meg tudtam tartani az előnyömet. Néhány héten belül a pályaverseny-sorozatban és az FIA Challenge küzdelmeiben is lezárul a versenysorozat. Örömmel mondhatom, hogy mindkét viadalon versenyben vagyok a bajnoki címért.

Hernádi László 2001 óta sorozatban nyolcadszor nyerte meg az FIA Közép-Európa Zónatrófea-sorozatát. Az FIA Challenge Európa Kupában zsinórban harmadszor, a pályaverseny-sorozatban elsőször diadalmaskodhat a BMW-vel.  Kíváncsian várjuk, hogy mire lesz képes a kiváló tatai autós. Csak a BMW-je bírja ki a nagy „nyomást”. Ez lehet a legnagyobb gond, hiszen a gép is elfárad, és bizony nem lehet mindig elég a „toldozgatásos felújítás”.
Eredmény:
Közép-Európa Zónatrófea, 12. futam, St. Agatha, Ausztria
1.       Fischer (osztrák) VW Kitcar              3.10,4
2.       Martinek (osztrák)  Honda                3.10,5
3.       Ritzberger (osztrák)  Peugeot          3.18,0
…7. Hernádi (magyar)   BMW                 3.33,9
Összetett végeredmény:
1.       Hernádi László (magyar)                  71 pont
2.       Masanovic, Vladan (montenegrói) 57 pont
3.       Theimer, Jiri (cseh)                           24 pont
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió