Amit lehetett megtett Hernádi

 
Hernádi László, a Tatai AC kiváló autóversenyzőjétől már megszoktuk, hogy évente több sorozatban is az élen végzett. Több mint egy évtizedes pályafutása után ez az első évad, amikor nem szerzett aranyérmet. Ennek viszont nyomós oka van. (2012.11.18.)

Hernádi László, a Tatai AC kiváló autóversenyzőjétől már megszoktuk, hogy évente több sorozatban is az élen végzett. Több mint egy évtizedes pályafutása után ez az első évad, amikor nem szerzett aranyérmet. Ennek viszont nyomós oka van. (2012.11.18.)

 


   A tatai fiú a különböző versenyeken többnyire jó helyezéssel zárt, nem volt az idén komolyabb probléma az autójával, mint az előző években, mégis, több futamon nem állhatott rajthoz, és ebben nem ő volt a hibás.

 – Michl József polgármester úr és néhány baráti segítőn kívül szponzor nélkül vágtam neki az idei évadnak. Mind a szlalom, mind a FIA Challenge Európa-bajnoki sorozatban a szezon kezdetén vezető pozícióban álltam, ám a két sorozat félidejében anyagi lehetőségeim beszűkültek. Így aztán a Szlalom Közép-Európa bajnokságban két futamot kellet kihagynom a kilencből, míg vetélytársaim valamennyin részt tudtak venni – ismertette Hernádi László, aki végül a 2. helyen végzett szlalomban, amit ezek után igen nagyra kell értékelni.

  Még rosszabb volt a helyzet a FIA Challenge Európa-bajnoki sorozatban, amelyben Hernádi a 14 versenyből csak nyolcon tudott részt venni, így a maximum, amit bravúrosan ki tudott hozni magából, az harmadik helyezés.

 Idei sikerét Hernádi annak köszönheti, hogy egész évben kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, s minden versenyen, amelyen elindult, pontszerző helyen végzett. Ez sem mindennapi teljesítmény.

 – Éppen ennek tudatában nagyon sajnálom a kihagyott versenyeket, hiszen ha mindenhol el tudtam volna indulni, jó esélyem lett volna mind a két sorozatot megnyerni – folytatta

– Az is igaz, hogy szüleim, feleségem és két lányom nélkül ezt az eredményt sem tudtam volna elérni. Ők szinte minden versenyemen ott voltak, ha kellett szerelték az autómat, ha kellett bíztattak és szurkoltak nekem. Köszönet érte…

   Hernádi László a nehézségek ellenére sem hátrál meg. Természetesen jövőre is szeretne minél több versenysorozatban részt venni. Ahogy mondta, ehhez sok erőt ad a Michl József vezette tatai önkormányzat, a tatai szurkolók és polgárok, akiktől sok szeretetet és bíztatást kapott eddig is.

 
Péntek Sándor
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió