Tízszeres Ironman-re készül Szőnyi Ferenc

 
A Vasember augusztus 16-án áll rajthoz áll a Swissultra ultratávú ironman verseny tízszeres távján a svájci hegyek között. A sportembernek dr. Molnár Attila polgármester kívánt eredményes versenyzést az elutazás előtt a Szabadság téren tartott sajtótájékoztatón.  A verseny során 38 kilométer leúszását követően 1800 kilométert kell kerékpárral megtenni, majd végül tíz maratoni táv - 422 kilométer - után célba érni. (2017.08.14)

Szőnyi Ferenc
 
A komáromi Vasember 43 évesen kezdett versenyszerűen sportolni, ennek első állomásaként egy dupla távú ironman verseny legjobb magyarjaként ért célba Bonyhádon, ezt követően pár hónapon belül a most is rá váró tízszeres távot teljesítette, újoncként a mexikói Monterreyben. A versenyen harmadikként ért célba 222 óra alatt.
 
Mindez 9 évvel ezelőtt történt, így most nagy reményekkel, az elmúlt közel egy évtized minden tapasztalatával felvértezve áll ismét a rajtvonalra a svájci Buchsban.
 
Szőnyi az idei évben már túl van egy emberfeletti megpróbáltatáson. 113 óra, 13 perc, 29 másodperces idővel nyerte meg az indiai Himalája hágóin rendezett The Hell Race elnevezésű ultramaratont, melyet valamennyi riválisa feladott.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió