Tatai lányok sikere a Diákolimpia® döntőjében

 
2017. május 24-én kezdődtek a 2016/2017. tanévi Diákolimpia® Atlétika országos döntői, amelynek idén Székesfehérvár ad otthont négy korcsoportban. A versenyek szerdán a II. korcsoporttal indultak, amelynek során mintegy 300 gyermek mérte össze tudását. A leány csapatversenyben végül a tatai Kőkúti Általános Iskola a 2. helyezést érte el. A Diákolimpia® idén ünnepli a 30 éves jubileumát. (2017.05.25.)

Kőkúti Általános Iskola - Atlétika csapatA Diákolimpia® Atlétika mai döntőjében a II. korcsoport, azaz a 8-11 éves korosztály lelkes fiataljai versenyeztek. Mintegy 300 gyerek vett részt megmérettetésen, ahol 4 számban – 60 méteres futás, távolugrás, kislabda hajítás és 4x100 méteres váltófutás - hirdettek bajnokokat. A Székesfehérváron zajló döntőre az egész országból érkeztek a résztvevők. Összesen húsz megyei, a budapesti, valamint 3 meghívott csapat fiataljai versengtek az egyéni és csapatelsőségekért.

Az atlétika a legnagyobb létszámot megmozgató sportág a Diákolimpián, hiszen több mint 110 ezer iskolás vesz részt benne. A verseny célja a sportág megszerettetésén és megismertetésén túl a szakág utánpótlás-bázisának szélesítése, minél több iskoláskorú versenyző bevonásával. A rendezvénysorozat és így a döntő is kiváló alkalmat biztosít a résztvevő oktatási intézmények közti kapcsolatok kiépítésére. Ezen felül a Diákolimpia® mozgalom lehetőséget biztosít a fair play szellemiség elmélyítésére is. A legjobbak számára pedig az országos versenyen való részvétel kiemelt lehetőséget teremt, hogy sikeresen képviseljék iskolájukat egy rangos diákversenyen.

 

A fantasztikus hangulatú székesfehérvári II. korcsoportos atlétika döntőn az alábbi végeredmény született: 

Fiúk:

  1. helyezett: Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola, Hódmezővásárhely 2066 pont
  1. helyezett: Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola, Kiskunfélegyháza 1993 pont
  1. helyezett: Újlak Utcai Német Nemzetiségi és Magyar Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola, Budapest 1961 pont

 

Leányok:

  1. helyezett: Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola, Kiskunfélegyháza 2271 pont
  1. helyezett: Kőkúti Általános Iskola, Tata 2137 pont
  1. helyezett: Egri Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola, Eger 2121 pont

 

Egyéni bajnok:

Fiúk: Szabó Benedek Újlak Utcai Német Nemzetiségi és Magyar Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola, Budapest 422 pont

Leányok: Kriszt Sarolta Gödöllői Hajós Alfréd Általános Iskola, Gödöllő 532 pont

 

A Diákolimpia® Magyarország tanulmányi és tehetséggondozó versenye, amely 12 MDSZ által rendezett, és további 30 olyan versenyt foglal magába, melyet sportági szövetségek bonyolítanak le. A versenysorozatban egy tanév során összesen 270 ezer diák vesz részt, közülük 15 ezren jutnak el a döntőkig.  A Diákolimpia® idén a 30 éves jubileumát ünnepli, és az idei versenysorozatának csúcseseménye a debreceni kiemelt országos döntő lesz júniusban, ahol 6 sportág legjobbjai csapnak össze több korcsoportban, és a sportversenyek mellett igazi fesztiválélményt is kapnak a résztvevők.

 

A Magyar Diáksport Szövetség

A Magyar Diáksport Szövetséget (MDSZ) 1987-ben alapították és mára a legnagyobb magyarországi civil szervezetté vált a diáksport területén. A szervezet fő célja, hogy minél több gyermeket vonjon be sportprogramokba és népszerűsítse az egészségfejlesztő testmozgást. Az MDSZ küldetése, hogy a testnevelés és a sport minden gyermek életének részévé váljon, egész életen át. A szervezet testmozgás és sportprogramokon keresztül támogatja az önkéntesség, valamint a társadalmi befogadás szemléletének erősítését, fejlesztését Magyaroroszágon. A Magyar Diáksport Szövetség állandó kapcsolatban áll szinte valamennyi magyarországi iskolával, és minden évben megrendezi a Diákolimpiát®, amely az egyetlen országos tanulmányi verseny a diáksportban.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió