Lovagkeresztet kapott a szőnyi vasember

 
Szőnyi Ferenc ultrafutónak, a kihívások vasakaratú szerelmesének neve már fogalom nemcsak a futók, de a triatlonisták és az extrém sportok rajongóinak körében is, szerte a világon. Nemzeti ünnepünk alkalmából most nem kupát vagy érmet, hanem a legmagasabb állami elismerést, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét vehette át a kiváló sportoló. (2018.03.14)

Szőnyi Ferenc a kitüntetéssel

A Komárom-Szőnyben élő ultrafutó olyan elképesztő versenyeken vett részt, mint a Himalájában megrendezett Hell Ultra Running, ahol 480 kilométert tett meg a világon elsőként, vagy a svájci Swissultra Decaironman triatlon, ahol összesen 38 kilométer úszás, 1800 kilométer kerékpározás és 422 kilométer futás teljesítésével győzött.

Tavaly decemberben az Izlandi Spartanrace 24 órás világbajnokságot is sikeresen teljesítette, nemrég pedig Buenos Airesben járt, hogy felfusson Dél-Amerika legmagasabb pontjára, a 6960 méter magas Aconcaguára, amely során egy életveszélyes kalandban is része volt.

És ez csak néhány a rengeteg megmérettetés közül, ahol a „Vasember” bizonyított, és ahogy Szőnyi Ferencet ismerjük, hamarosan nekivág a következő nem-mindennapi kihívásnak.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió