Komáromot is érintette a centenáriumi futás

 
Október 12-én a Szabadság téren álló első világháborús emlékművet is megkoszorúzták annak a centenáriumi emlékfutásnak a résztvevői, akik 1024 km megtétele után október 24-én érkeznek majd meg a szlovéniai Kobarid városába, vagyis az egykori Caporettoba. A katonákat Turi Bálint alpolgármester fogadta, míg futásukat a városon át a Komárom Európa Futó Egyesület tagjai követték. (2017.10.13)

Világháborús emlékfutás - Komárom
 
Október 11-én a Hősök teréről hazánk honvédelmi minisztere, Simicskó István indította útjára a Hadtörténeti Intézet és Múzeum által szervezett „Centenáriumi emlékfutás a hősökért” elnevezésű kezdeményezést.

- A sporteseménynek volt már előzménye. A csapat két tagja 2013-ban már részt vett a doni csata emlékére szervezett futáson. Akkor merült fel az ötlet, hogy hasonló emlékfutást lehetne indítani a nyugati hadszíntér felé is - mondta el Nevelős László alezredes.

A katonák naponta 80-90 kilométert tesznek meg és 82 hazai települést érintve helyezik el koszorúikat az első világháborús emlékműnél. Komárom határában a helyi futóegyesület tagjai várták őket, akik végigfutottak velük a városon, megállva Szőnyben és a Szabadság téren is.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió